Şenol Güneş gibi Trabzonlu olan ve gençlik yıllarında amatör olarak futbol oynayan Çolak, katıldığı programlarda ve gittiği yerlerde benzerliği dolayısıyla vatandaşlardan hatıra fotoğrafı çektirme talepleri de alıyor.

Çolak, yaptığı açıklamada, özellikle yan profilden Şenol Güneş'e neredeyse ikizi kadar benzetildiğini ifade ederek, Türkiye'ye futbol anlamında önemli başarılar kazandırmış, Türk insanını mutlu etmiş bir kişiye benzemenin, kendisini rahatsız etmediğini, aksine mutluluk verdiğini söyledi. 

"Aynı toprakların insanıyız, ben de Trabzonluyum." diyen Çolak, 1989 yılından beri Bursa'da yaşadığını dile getirdi.

Özellikle yaşı ilerledikçe herkesin kendisini Şenol Güneş'e benzetmeye başladığını aktaran Çolak, şunları kaydetti:

"Kim görürse önce 'Şenol hocam' diye bakıyor, daha sonra normal hayatımıza dönüyoruz ama ben buna alıştım. Tabii Şenol hoca ülkemiz ve Türk futbolu için bir değer. A Milli Futbol Takımını dünya üçüncüsü yapıp önemli başarılar elde etmiş, Beşiktaş'ın başında 2 sezondur şampiyon oluyor, iyi sonuçlar alıyor, Avrupa'da da ülkemizi temsilde iyi başarılı sonuçlar alıyor. Bursaspor'da da görev aldı. Baktığınız zaman Bursa'da görev yaparken de karşılaştık, bu konuda birçok küçük hikayemiz var."

"Turnuvada 3 penaltı kurtardım ve tek gol yedim"

Çolak, futbolla yakından ilgilendiğini dile getirerek, "Futbol oynamışlığımız var ve Şenol hocamı çocukluğumuzdan beri takip ediyoruz. Yatıp kalkıp futbol düşünen bir şehrin çocuğuyum ben. Dolayısıyla futboldan da birazcık olsun anlıyoruz. Oynamışlığımız da var, hatta akademik odalar arasında düzenlenen bir futbol turnuvasında kalecilik yaptım. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının finalde İnşaat Mühendisleri Odasını yenerek şampiyon olduğu turnuvada 3 penaltı kurtardım ve tek gol yedim." diye konuştu.

Celil Çolak, Şenol Güneş'e olan benzerliğiyle ilgili bugüne kadar hiç olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bursaspor'un bu sezon oynadığı Beşiktaş maçında ben de protokol tribünündeydim ve önümde karışıklık oldu. Tam da önümdeki kişiye bir sataşma oldu ve ciddi bir tartışma yaşandı. O arada ortağım beni telefonla aradı ve 'Kaç oradan Şenol Güneş'e benzetip döverler' dedi. Ben de kendisine 'Benim çakma olduğumu burada herkes biliyor' dedim. Kötü herhangi bir şey yaşamadık çünkü hocam Türkiye'ye mal olmuş bir insan. İyi bir imajı var, iyi bir insan. Dolayısıyla ona benzetilmek beni rahatsız etmiyor."

AK Parti merkez Osmangazi Gençlik Kolları Başkanvekili Hakan Köprülüoğulları da Çolak'ın, Şenoş Güneş'e çok benzediğini belirterek, birçok kişinin kendisiyle fotoğraf çektirdiğini söyledi.