Trabzon gelecek hafta son derece önemli bir turizm etkinliğine ve buluşmaya ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de görev yapan 100’ün üzerinde büyükelçi 11 Eylül’de Trabzon’a geliyor. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Türkiye’de görev yapan 100’ün üzerindeki yabancı ülke temsilcisini, büyükelçisini Trabzon’da ağırlayarak onlara Trabzon’u tanıtma fırsatı bulacağız.” dedi.

Türkiye’de görev yaban büyükelçiler ve eşleri 11 Eylül Cuma günü Trabzon’a geliyor. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kentin yabancı ülke temsilcilerine de tanıtımı için çaba harcadıklarını belirterek, “Çok önemli bir organizasyonu Eylül ayında planladık. Türkiye’de görev yapan 100’ün üzerindeki yabancı ülke temsilcisini, büyükelçisini Trabzon’da ağırlayarak onlara Trabzon’u tanıtma fırsatı bulacağız. Böylece 100 farklı ülke temsilcisi aileleri ile birlikte Trabzon’da ağırlama fırsatı bulacağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından planlanan 11 Eylül Cuma günü Trabzon’a gelecek olan büyükelçi ve ailelerinin programı da netleşti.

Büyükelçi ve aileleri 12 Eylül Cumartesi günü Sümela Manastırı, Akçaabat ve Trabzon şehir turu, 13 Eylül Pazar günü sabah kahvaltılı forumun ardından Çal Mağarası ve Kayabaşı Yaylası ziyareti gerçekleştirdikten sonra aynı akşam Ankara’ya geri dönecek.

Editör: TE Bilişim