Çanakkale Yüzyıllık Mühür yakın zaman içerisinde başlayacak.

TRT ekranlarında Ağustos ayında yayına girmesi planlanan dizinin yapımcılığını Garibaldi Film üstlenirken, oyuncu kadrosunda, Yiğit Özşener, Kemal Uçar, Serkan Kuru, Nesrin Cevatzade, Ali Akdal gibi birbirinden ünlü oyuncuların yanı sıra Türk ve düşman askerlerini canlandıran yüzlerce de figüran oyuncu yer alıyor. Senaryosu Miraç Kazancı, Korhan Günay ve Taylan Işıklar'ın kaleminden çıkan 'Çanakkale Yüzyıllık Mühür' dizisinin yönetmen koltuğunda ise Mehmet Bahadır Er oturuyor.
SAVAŞ DÖNEMİNİ YANSITAN DEV SETLER KURULDU
Dizinin çekimlerine evsahipliği yapan Aliağa'da savaş dönemini yansıtan dev setler kuruldu. 20 bölüm olarak tasarlanan dizinin çekimleri Kasım ayına kadar sürmesi planlandığı belirtildi. Dizinin ilk çekimleri, film setine dönüştürülen dev bir taş ocağında yapılıyor. Çanakkale savaşı döneminde İngiliz esir kampında her türlü işkence, eziyet, ağır hakaret ve aşağılamaya maruz kalan Osmanlı askerlerinin yaşadığı dramı anlatan bölümlerin aralıksız olarak çekimleri sürüyor. Aliağa halkının da çekimlerine destek verdiği dizi için Aliağa'nın tarihi Osmanlı Mahallesi Güzelhisar'da da bazı düzenlemeler yapıldı. Teknolojiden de faydalanılan dizinin çekimlerinde canlandırılan sahneler, daha ekranla buluşmadan, setteki izleyenleri savaş yıllarına geri götürdü.
'1915 ÇANAKKALE'Yİ ANLATIYORUZ'
Çekimler sırasında gazetecilere bilgi vereh Proje Genel Koordinatörü Korhan Günay, "Çekimlerine başladığımız 'Çanakkale Yüzyıllık Mühür' adlı dizide 1915 Çanakkale'yi anlatıyoruz. 20 bölümlük bir dizi olacak. 5'er bölümlük konseptlerimiz var. İlk 5 bölümümüzde Çanakkale'nin genç kahramanlarını işliyoruz. Amacımız Çanakkale'deki isimsiz genç şehitlerimizin hikayelerini ekrana yansıtmaktır. Çekimlerimizi Aliağa'da gerçekleştireceğiz, ancak kısmen İstanbul'da da çekimlerimiz olacak. Kısmetse Ağustos ayında da TRT 1'de yayına başlamayı planlıyoruz" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim