F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı dava dosyalarının birleştirilmesiyle "Futbolda şike" davası tek dosya üzerinden görülmeye dün devam etti. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün saat 10.00'da başlayan 3. duruşmaya tutuksuz sanıklar Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu katılırken, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu diğer 29 tutuksuz sanık katılmadı. Duruşmaya Trabzonspor adına Trabzon'dan avukat Celal Çobanoğlu, İstanbul'dan avukat Köksal Kızıltaş katıldı. 

Gerekçeyle sınırlı kalsın 
Trabzonspor Hukuk Kurulu'ndan istifa eden üyelerden avukat Hakan Orhan da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Trabzonspor kulübü avukatları, mahkemeden sadece yeniden yargılamaya neden olan bozma gerekçeleriyle sınırlı kalınmasını talep etti. Avukat bu sınırlara uyulmayacaksa o zaman Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkındaki CAS (Court of Arbitration for Sport) kararlarının dikkate alınmasını istedi. Avukat kararları mahkemeye sundu. Bülent Uygun da ifade verdi. Uygun, "Ben Aziz Yıldırım'ı sevmem çünkü beni F.Bahçe'nin hocası yapmadı, bunu engelledi. Ben şikeyi engellemeye çalışırken bu şike olarak adlandırıldı" ifadesini kullandı. 

Cihan Oskay reddedildi 
Dosyada bütün sanıklar için aileleri, yakınları, vekalet ve müdafi ilişkisi olan avukatlarla ilgili dinlemelerin dosyadan çıkarılmasına ve delil olarak değerlendirilmemesine hükmeden mahkeme heyeti, cezaevinden mektup göndererek tanık olarak ifade vermek isteyen Cihan Oskay'ın talebini reddetti. Dosyanın, esas hakkındaki görüşünü açıklaması için Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine karar verilirken, duruşma 18 Eylül'e ertelendi.
Editör: TE Bilişim