Casper Via V5 ile Asus Zenfone 5 karşılaştırıldı.

Akıllı telefon pazarının uygun fiyatlı modelleri diyebileceğimiz iki akıllı telefonun da öncelikle 4G desteği olmadığını söyleyerek karşılaştırma yazımıza başlayalım. Android işletim sistemine sahip olan her iki akıllı telefon modelinde ekran büyüklüğü de her ikisinde de 5 inç boyutundadır.

Casper Via V5 6.9 mm gibi bir kalınlık ile Asus Zenfone 5‘in 10,3 mm’lik kalınlığını büyük bir farkla geride bırakmıştır. Ağrılıkta ise her iki cihazda 145 gram ağırlığındadır. IPS LCD ekrana sahip olan akıllı telefon modelleri, 720 x 1280 piksel çözünürlüğünde bir ekran çözünürlüğüne sahiptir. Ekran korumasında ise Asus Zenfone 5, Corning Gorilla Glass 3 ile korunarak; Casper’ın modelinin Gorilla Glass 2 ile korunması sebebi ile onu geride bırakmıştır.

Asus Zenfone 2  Asus-ZenFone-5

Dahili depolama alanı olarak Casper modelinde 16 GB gibi bir hafıza sunuyor olup; Asus Zenfone 5 ise 8 / 16 GB olmak üzere iki farklı model halinde farklı hafızalara sahip şekilde kullanıcısına sunmuştur. MicroSD kart desteğini ise her iki modelde sunuyor olup, Casper Via V5 32 GB’a kadar bu imkanı kullanıcısına tanırken; Asus Zenfone 5 64 GB’a kadar bu imkanı kullanıcısına sunmaktadır.

RAM kapasitesinde ise Asus Zenfone 5 yine 1 ile 2 GB kapasiteli olmak şeklinde iki farklı modelle kullanıcı karşısına çıkmışken, Casper 1 GB RAM kapasitesini cihazında kullanmıştır. Kamerada kıyaslamaya bakacak olursak; Casper 13 MP değerinde ki kamerası ile Asus’un modelinin 8 MP değerinde ki kamerasını geride bırakmıştır. Sizin için hangi cihaz hangi özelliği ile öne çıkıyor ise bu doğrultuda bir sonuca vararak karşılaştırma işlemini tamamlamanızı söyleyerek yazımızı burada bitirebiliriz.

Asus Zenfone 5, Casper Via V5 teknik özellikleri kıyaslama

casper via v5-zenfone 5 kiyaslama