Çocuğunuzun başı ağrıdığı zaman kontrol altına alınmalı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Şimşek, çocuklarda baş ağrısının altında çok ciddi sağlık sorunları olabileceğini belirterek, "Aileler bunu ciddiye alıp, çocuklarını bir hekime götürsün" dedi.
Uzmanlar 15 yaş ve altı çocukların baş ağrısı yaşamalarının riskli olduğunu öne sürdü.
Çocuklarda baş ağrısı varsa ailelerin bu durumu önemsemesi gerekiyor. Zira altında çok ciddi sağlık sorunları olabilir.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Ali Şimşek’e göre boğaz enfeksiyonu, ağız çevresinin her türlü enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu, beyinle ilgili enfeksiyonlar, göz problemleri, diş enfeksiyonu, bazı sistemik enfeksiyonları çocuklarda baş ağrısı yapabilir.

Kulak iltihabı olabilir
Baş ağrısının çok basit nedenleri olabileceğini fakat hayati tehlikelerini de göz ardı etmemek gerektiğini belirten Şimşek, şu uyarıları yapıyor: “Beyin kanaması, menenjit, orta kulak iltihabı, sinizüt ve stres gibi nedenler de baş ağrısı yapabilir.

Hastalığa göre de tedavisi değişir. Boğaz enfeksiyonu tedavi edilmezse nefrit hastalığına neden olabilir. Çocuğun huzursuz olması, iştahının azalması, huy değişikliğinin olması hastalığı açısından son derece önemlidir. Eğer çocuk baş ağrısından şikayet ediyorsa, ebeveyni bunu ciddiye alıp bir hekime başvurmalı ve ihmal edilmemelidir.” 
Editör: TE Bilişim