Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmekte olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, ikinci etap kentsel dönüşüm alanındaki kamulaştırmalar için hak sahipleri ile görüşmelere yarın başlanıyor. 

2016 yılının Şubat ayında başlanılan görüşmelere yeniden değer tespiti yapılması için bir süreliğine ara verilmişti. Aradan geçen süre zarfında TOKİ’nin görevlendirdiği değerlendirme kuruluşu tarafından bölgede tekrar değer tespiti yapıldı. Yeni değerlerin hak sahiplerine sunulacağı görüşmeler Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilecek. Görüşmelerde sözleşmeler imzalanacak ve hak sahiplerine kısa süre içinde ödemeleri gerçekleştirilecek. Hak sahiplerine ayrıca Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Ortahisar ilçesinin Yenicuma Mahallesi’nde inşa edilen TOKİ konutlarına indirimli olarak sahip olma hakkı tanınacak.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ’nin hem Trabzon hem de hak sahipleri için büyük bir özveriye imza attığını kaydederken TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a teşekkür etti.

Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanındaki kamulaştırmalarda mahkeme süreci yaşanmaması için, birinci etap kentsel dönüşüm alanında mahkemelerin belirlediği kıymetlere eşdeğer kıymetlerin hak sahiplerine sunulduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı için mahkemelerin belirlediği fiyatlar revize edilerek 15 Şubat’ta başlanılan görüşmelerle hak sahiplerimize sunulmuştur. TOKİ, buna rağmen bölgede bir kez daha değerlendirme çalışması yaparak fiyatları revize etmiştir. Yeni fiyatların hak sahiplerimize sunulacağı görüşmelere 31 Ağustos’ta Belediyemizde başlanılacaktır. Bu görüşmelerde hak sahiplerimize ayrıca Yenicuma’daki TOKİ konutlarından indirimli olarak ev sahibi olma hakkı sunulacaktır. Tüm bu çalışmalar neden tekrar yapıldı? Mahkeme süreçleri yaşanmadan kamulaştırmaların tamamlanması isteniyor. Bölgedeki hak sahipleri kendilerine sunulan bu çözümü lütfen kullansınlar. Bu durum hak sahiplerimiz için büyük bir fırsattır. Aksi takdirde ‘Çömlekçi’de birinci etap tamamlandı, gerisi öyle dursun’ sonucu ortaya çıkar. Bu durumda en büyük zararı oradaki hak sahiplerimiz görmüş olur” diye konuştu.