Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan anlaşma ile Giresun’a yapılacak olan ‘Çotanak Arena’ spor tesislerinin temel atma törenine katıldı. 

Törende konuşan Nurettin Canikli, “Bu proje de önemli bir proje, bütün uluslararası müsabakaların yapılabileceği, UEFA standardında teknoloji olarak da en son dünyanın bu konuda sahip olduğu en son gelişmiş teknolojinin kullanılacağı bir yatırım olacaktır. Koltuk sayısı da 22 bin 28 olacaktır” dedi.

Canikli, TMSF tarafından el konulan şirketlere değinerek mahkemece aklanan şirketlerin sahiplerine iade edileceğini kaydetti. Bugüne kadar 594 şirketin yönetiminin TMSF’nin kendisini ispatlamış kaliteli güvencesi altında olduğunu belirten Canikli, “594 şirket artık TMSF’nin o güçlü, daha önce kendisini ispatlamış, kaliteli yönetiminin güvencesi altındadır. O noktada mahkeme sonuçlanana kadar, faaliyetine devam etmesinde fayda görülen bu şirketler, en iyi şekilde yönetilecektir. Üretime, istihdama katkı sağlamaya devam edeceklerdir. Mahkeme yargılama sonucunda ne karar verirse o işlem tesis edilecektir. Mahkeme zaten yargılama sonucunda bunların kara para akladığını yada teröre finansman sağladığına karar veriri o zaman bu şirketlerin tamamı devlete verilir yada suçsuz bulunurlar, sahiplerine iade edilir. Her iki halde de bu şirketlerin faaliyetlerine devam etmesi gerekir yani bu süre içerisinde mahkeme bu konuda kararı verene kadar ayakta kalmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi arasında yapılan protokoller kapsamında spor tarihinin en büyük yatırımlar yapılmaktadır. İstanbul Seyran tepe stadı ile başlayan ve Gençlik ve Spor bakanlığı ile yapılan müşterek çalışmalar neticesinde UEFA standartlarında 18 stadyum inşaatına başlanmış olup Mersin ve Antalya statları sporseverlerin hizmetine açılmıştır.

Yılsonuna kadar Gaziantep, Eskişehir ve Trabzon Akyazı Arena stadı bitirilmiş olup yıl sonuna kadar inşallah hizmete girmiş olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Hasan Karahan, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve diğer protokol üyeleri ile birlikte temel atma işlemini gerçekleştirildi.