Rize’de iki gündür etkili olan şiddetli yağışlar maddi hasara neden oldu. Sel ve heyelanlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mahallesi de etkilendi. Güneysu ilçesi Merkez Mahallesi’nde Tepebaşı köyünden gelen yoğun yağmur suları, yaklaşık 5 dönümlük arazide heyelana sebep oldu. Heyelan nedeniyle üç ev boşaltıldı. Mutlu ve Gür aileleri geceyi mahalle camisinde geçirdi.

Hava Mutlu, “Gece büyük bir gürültü oldu. Çok korktuk. Evlerimizden çıktık. Geceyi camide geçirmek zorunda kaldık. Çok korkuyoruz. Evlerimize giremiyoruz” dedi.

Kenan Gür ise yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın komşusu olduklarını belirterek, “Tepebaşı köyünden gelen sular heyelana neden oldu. Üç ev tehlike altında. Biran önce tedbir alınmazsa çok daha büyük bir heyelan meydana gelebilir. Şu an evlerimize giremiyoruz” diye konuştu.  

Şiddetli yağış hasarı!

Rize’de iki gündür etkili olan şiddetli yağış maddi hasara yol açtı. Şiddetli yağış ve heyelanlar sonrasında bir ev yıkıldı, iki ev boşaltıldı, 28 köy yolu ise araç ulaşımına kapandı.

Rize’de iki gündür etkili olan şiddetli yağış sonrası dereler taştı çok sayıda küçük çapta heyelan meydana geldi. Derebaşı Köyü’nde Musa Köse’ye ait iki katlı bina çöktü. Kasarcılar Köyü’nde ise heyelan riski altındaki iki bina boşaltıldı. 28 köy yolu araç ulaşımına kapandı. Çok sayıda köye elektrik ve iletişim hizmeti verilemiyor.

GİTTİKLERİ DÜĞÜN HAYATLARINI KURTARDI
Rize’nin Derebaşı Köyü’nde şiddetli yağış sonucu yıkılan iki katlı evde can kaybı olmamasına ilginç bir tesadüf neden oldu. Ev sahibi Musa Köse ve ailesi bir akrabalarının düğün töreni katılmak için evi boşaltarak düğüne gitti. Köse ailesinin düğünde olduğu sırada köylerinde heyelan oldu ve iki katlı evleri tamamen çökerek balçık altında kaldı. Yaşadıkları olayı anlatan Musa Köse, “Önemli olan can kaybı olmaması. Eğer düğüne gitmeseydik burada ölebilirdik. Şükrediyoruz. Gelen mala gelsin. Rabbimizden geldi. Buna da şükrediyoruz” dedi.