Resmi temasları kapsamında Tahran'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönüş yolcuğunda aralarında Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın da bulunduğu gazetecilere Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Olayın bizzat takipçisi olacağını ve Trabzon Valisi, Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanı başta olmak üzere tüm yetkililerle ilk dakikadan itibaren temasa geçtiğini kaydeden Erdoğan, "Bu saldırı en kısa sürede aydınlatılacak" dedi.

4 yıl sonra Aziz Yıldırım ile görüştü
Şike davasından sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bir araya gelmeyen Erdoğan, sarı-lacivertli ekibin yaşadığı saldırı sonrası 4 yıl üzerine ilk kez Aziz Yıldırım'la görüştü.

"İsmail Kartal ve Emre Belözoğlu'nu da aradım"
Cumhurbaşkanı Erdoğan olayın olduğu anda Aziz Yıldırım'ı arayıp, geçmiş olsun dileklerini iletip üzüntüsünü dile getirdiğini söyledi. Daha sonra Teknik Direktör İsmail Kartal ve takım kaptanı Emre Belözoğlu ile de telefon görüşmeleri yaptığını belirten Erdoğan, gelişmeleri çok yakından takip ettiğini belirtti.

Futbolcuların o gece eve gönderilmediği bilgisini veren Erdoğan, İsmail Kartal'ın kısa bir antrenman yaptırıp takımı Samandıra'da tuttuğunu söyledi. Daha sonra futbolcuların eğlenceli vakit geçirmesini sağlayan Kartal'ın psikolojik açıdan takıma moral vermeye çalıştığını ifade etti.

"Erteleme kararına destek verdim"
Ligleri erteleme kararına kendisinin de destek verdiğini ifade eden Erdoğan, "Çünkü psikolojik olarak bir yıkım var. Bütün lig, kupayla beraber bir hafta tatil edilirse isabet olur dedim. Kulüpler Birliği ve TFF'nin kararları da o doğrultudaydı" dedi.