CyanogenMod'dan bir internet tarayıcısı

Adroid’in en sevilen yanlarından olan açık kaynak kodlu oluşu, birbirinden farklı ve daha stabil ROM’ların yapılmasını mümkün kılıyor. Geliştirdiği ROM’lar ile bildiğimiz CyanogenMod ise bu sefer Android için çok daha farklı bir proje ile karşımıza çıktı.
 
Gello adında yeni bir internet tarayıcısı geliştirmekte olan ekip, gizlilik ve kişiselleştirme konularında geniş çaplı seçenekler sunuyor. Tarayıcı sayesinde indirdiğimiz dosyaların isimlerini değiştirebilir aynı zamanda kaydedilecek olan yerde de değişikliğe gidebiliriz. Bunların dışında tarayıcıda metne odaklanan bir mod, gece modu ve güç tasarruf modu gibi kullanılabilecek faydalı özellikler de bulunuyor.
 
Biraz da işin üzücü olan tarafından bahsedelim. Gelişmiş özellikler ile gelecek olan Gello, ne yazık ki düşük özelliklere sahip telefonlarda çalışmayacak. Tarayıcıyı kullanmak için orta veya üst seviye akıllı telefona ihtiyacımız var.
 
Google Chromium altyapısı kullanılarak hazırlanan Gello, aynı zamanda açık kaynak kodlu olacak yani bir bakıma diğer geliştiriciler de sisteme katkı sağlayabilecekler.
 
Şimdilik tarayıcının ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Konu hakkında yeni bir gelişme yaşanırsa aktarmış olacağız, takipte kalın. 
Editör: TE Bilişim