Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'a gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında bilgi verdi, fotoğraflar paylaştı. 

Terör örgütü DAEŞ'in saldırısında Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit düştüğü bölgede yer alan Dağ Hudut Karakolu'nu ziyaret ettiğini hatırlatan Davutoğlu, "DEAŞ terörüne kurban verdiğimiz şehit Mehmet Yalçın Nane'nin arkadaşlarıyla Dağ Hudut Karakolu'nda idim. Gözlerine baktığımda bu memleketin sınırlarını emanet ettiğimiz Mehmetçiklerimizle iftihar ettim" değerlendirmesinde bulundu.

Ceylanpınar'a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin de Davutoğlu, "Ceylanpınar'da ise alçakça şehit edilen iki polisimiz Feyyaz ve Okan'ın silah arkadaşlarını ziyaret ettim. Beni en çok etkileyen şehitlerin emanetini gururla yüklenen polislerimiz kadar sokaklarda gördüğüm muhabbetti. Sarıldığım, kucaklaştığım her Ceylanpınarlı vatandaşımda bu toprağın bin yıllık kardeşlik mayasını gördüm" açıklamasında bulundu.  

"Gece de korkak bir saldırıya hedef olan AK Partimizin İstanbul İl Başkanlığı'nda dava arkadaşlarımla birlikteydik" ifadesini kullanan Davutoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

"Ülkemizi ve AK Parti'yi yolundan döndürmeye çalışanlar şunu bilsin. Onlar bugün varlar, yarın yoklar. Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya Kilis'e İstanbul'a kadar, bin yıllık kardeşlik türküsünü söyleyen bizler kıyamete kadar burada olacağız. Tüm vatandaşlarım müsterih olsun. Şefkat ve kudret eliyle devletimiz her türlü belayı defetmeye muktedirdir."

Twitter hesabında çocuklarla çekilen fotoğrafını paylaşan Davutoğlu, "Bu yavrularımızın gözündeki ışığı söndürmelerine izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi tüm siyasi liderleri kamu düzeni, demokrasiyi sahiplenme, silahların bırakılması konularında ortak tavır almaya çağırıyorum. Yarın CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde hükümet ortaklığı dışında bu konuları da istişare edeceğiz. Süreç nasıl işlerse işlesin milletimizin verdiği ülkeyi yönetme sorumluluğunun gereğini yapacağımızdan kimse şüphe etmesin."

Muhabir: Enes Kaplan AA