CHP'nin ardından MHP ile yaptığı koalisyon görüşmesinin de olumsuz sonuçlanmasının ardından dün "MKYK ile ve CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan'la görüştükten sonra gerekirse görevi iade edeceğini" açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu akşam görevi iade edeceği açıklandı.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün 19:00'da hükümeti kurma görevini iade etmek üzereCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

SAAT 14:00'TE MKYK TOPLANTISI

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında saat 14.00'te toplanacak. Parti genel merkezindeki toplantıdahükümet kurma süreci değerlendirilecek.

Davutoğlu'nun TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmayacağını ifade etmesi üzerine gözler AK Parti MKYK'sına çevrildi. Toplantıda AK Parti'nin hükümet kurma süreci üzerinde durulacağı belirtildi. MKYK toplantısında, hükümet kurma sürecinde CHP ve MHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine partinin yol haritası belirlenecek.

ÖNCE MYK SONRA ERDOĞAN İLE İSTİŞARE

Davutoğlu dünkü bahçeli görüşmesindem sonra "Maalesef çok arzu etmemize rağmen gerek Sayın Kılıçdaroğlu gerek Sayın Bahçeli ile koalisyon zeminin olmadığı açık bir şekilde ortaya çıktı. İlk fırsatta MKYK'yı da toplayarak arkadaşlarımla istişare edeceğim. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek bundan sonra atacağımız adımları belirleyeceğiz." demişti.

"MANEN MUTMAİNİM"

Davutoğlu, "23 Ağustos'ta süre doluyor. Hükümeti kurma görevini ne zaman devredeceksiniz? Devredecek misiniz?" sorusunu ise şöyle cevaplamıştı:

"Aklımda 9 opsiyon vardı. Bugün Sayın Bahçeli'yle kalan dört opsiyon da yine saygı duyduğumu ifade ederek söylüyorum, mümkün olmadı. Şimdi nihayetinde tabii siyaset bir çözüm bulma sanatı. Bir sorunlar yumağından bir netice üretme sanatı. Bu anlamda hiçbir kapıyı kapatmış değiliz. Tekrar tekrar konuları ele alabiliriz. Ama şu anda koalisyon ihtimalini gerçekleştirecek bir yol gözükmüyor. Bana da hükümet kurma görevi, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak çerçevesinde elimden geleni yapmış olduğum konusunda manen mutmainim. Elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Buna Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de şahittir. Yapılabilecek başka bir yol olsaydı da denerdim. Bu yarın belli olur."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP veya MHP'ye hükümet kurma yetkisi verip vermeyeceği ise henüz bilinmiyor.