"Hodri meydan. 506 dosyayı bir celsede yargıya intikal ettireceğiz" diyen Davutoğlu, AKP milletvekilleri hakkında düzenlenen fezlekelerin de buna dahil olduğunu söyledi.

Teklifi tüm partilere yaptığını söyleyen Davutoğlu, "Kaçamazlar. Bu onların teklifiydi. Biz millete hesap vermekten korkmayız" diye konuştu.

506 dokunulmazlık dosyası kapsamında Meclis'te grubu bulunan tüm partilerden milletvekilleri var.

'Tek tek ele alırsak Meclis tıkanır'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, 506 dokunulmazlık dosyasının tek tek ele alınması halinde Meclis'i 4-5 ay tıkayacağını ifade etti ve bunun önüne geçmek için tüm dokunulmazlık dosyalarının tek seferde ele alınmasını sağlayacak geçici bir Anayasa maddesinin hazırlanmasını önerdi.

Davutoğlu bahsettiği geçici Anayasa maddesinin "Yürürlüğe girdiği tarih itibariyle dokunulmazlık dosyaları işleme konur" ifadesini içereceğini ve bekleyen tüm dosyaları kapsayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakkında fezleke düzenlenen HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılması gerektiğini söylüyor.

Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı sarayında yaptığı konuşmada, Meclis'in dokunulmazlıkları kaldırarak 'görevini yerine getirmesi' gerektiğini belirtip "Parlamento gerekli tavrı ortaya koymazsa, bu millet ve bu tarih bunun hesabını sorar. Şehitler hesabını sorar" diye konuşmuştu.

HDP ve CHP, tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını önermiş, sadece kürsü dokunulmazlığının korunmasını teklif etmişti.

Editör: TE Bilişim