25. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından gözler kurulacak olan koalisyon hükümetine çevrildi. Seçimlerin üzerinden bir aydan fazla süre geçtikten sonra hükümeti kurma görevi kendisine verilen AK PartiGenel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ikinci durağı CHP'den sonra MHP oldu.

AK Parti-MHP görüşmesi önceden duyurulduğu haliyle saat 14.00 yerine 13.00'te, Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki makamında başladı.

DAVUTOĞLU'NUN HEYETİ

Görüşmede Davutoğlu'na AK Parti'den Faruk Çelik, Mahir Ünal, Haluk İpek, Lütfi Elvan ve Ertan Aydın'ın refakat ediyor.

BAHÇELİ'NİN HEYETİ

Koalisyon görüşmelerinin ilk turu kapsamında gerçekleştireceği buluşmada Bahçeli'ye İsmet Büyükataman, Semih Yalçın, Oktay Vural, Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Mustafa Kalaycı refakat ediyor.

MHP-AK PARTİ BULUŞMASI ÖNCESİ, ÜNAL-VURAL GÖRÜŞMESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de bugün yapılacak MHP-AK Parti koalisyon görüşmeleri öncesi bir araya geldi. Ünal ve Vural, MHP Grup Salonu'nda yaklaşık 20 dakika görüştü. Oktay Vural, "Detayları görüşmüyoruz" derken, Mahir Ünal, "Başbakanın gelişi ile ilgili, kabulü ile ilgili bir hususu görüştük." dedi.

Bu arada görüşmenin yapılacağı Bahçeli'nin meclisteki makamında Başbakanlık korumaları basın mensuplarının nerelerde duracağını belirledi. Korumalar görüşme öncesi giriş-çıkış yapılacak güzergahları kontrol etti.

DÜN CHP, BUGÜN MHP, YARIN HDP

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine yarın da HDP yöneticileri ile devam edecek. Bu şekilde koalisyon için ilk tur görüşmeleri Ramazan Bayramı'ndan önce tamamlanmış olacak. Davutoğlu'nun dünkü CHP ile koalisyon görüşmesi 1 saat 40 dakika sürmüştü.