Denizli UMKE'ye Şanlıurfa'da görev geldi ancak.

DENİZLİ (AA) - Denizli Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nden (UMKE) 5 kişilik bir tim, Suriye'den zorunlu olarak Türkiye'ye göç edenlere hizmet veren sahra hastanelerinde görev yapmak üzere Şanlıurfa'ya gitti.
Şanlıurfa'daki göçmenler için kurulan sahra hastanelerinde görevlendirilen Denizli UMKE timi, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı'yı ziyaret etti.
Arpacı, ekibi kabulünde yaptığı açıklamada, ülkelerindeki güvenlik sorunu ve zor yaşam şartları sebebiyle Türkiye'ye sığınan insanlara yönelik devletin diğer hizmetlerde olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de çalışmalarını hassasiyetle yürüttüğünü belirtti.
Denizli UMKE'den bir timin de bu önemli hizmetin bir parçası olarak Şanlıurfa'da sahra hastanelerinde görev alacağını ifade eden Arpacı, "Ekibimize kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi. 
Arpacı, Denizli UMKE'nin bugüne kadar ulusal ve uluslararası pek çok afet olayında görev almış deneyimli bir ekip olduğunu ve bu tecrübesiyle Aydın ve Muğla UMKE'nin içinde bulunduğu 19. Bölge Koordinatörlüğü görevini yürüttüğüne de dikkati çekti. 
Doktor, sağlık memuru, hemşire, paramedik ve acil tıp teknisyeninden oluşan 5 kişilik Denizli UMKE timinin, Şanlıurfa'daki sahra hastanelerinde 14-28 Temmuz tarihleri arasında görev yapacağı bildirildi.