Seçim sonuçlarını değerlendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, "MHP anamuhalefet görevine hazırdır" dedi ve içinde MHP'nin içinde olmadığı bütün ihtimalleri değerlendirdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Bahçeli, "Ülkeyi iktidarsız bırakmamak için diğer siyasi partilerle nasıl çalışacağına dair deneyimler vardır. Davutoğlu, Meclis'te bulunan partilerle nasıl bir hükümet olacağına dair çalışma başlatmalı. Bu çalışmaları başlatmadan şunlarla şu koalisyon olsun demek doğru değildir. Tek başına iktidar oluşmamışsa, ülkeyi istikrarsızlığa uğratmamak için koalisyon gerekli ise önce uyumlu koalisyon gereklidir. Birinci koalisyon, başlangıcından bu yana birliktelikleri devam eden AKP ile HDP arasında olması lazımdır. İkinci bir koalisyon modeli olarak AKP, CHP ve HDP'yi bir araya getirebilirsiniz. Böyle bir yapılanma içinde MHP, şerefi ve haysiyetiyle ilkeli ve dürüst politikalarıyla Meclis'te denetimi esas alan ana muhalefet partisi görevini üstlenmeye de hazırdır. Eğer bunların hiç birisinden sonuç alınamıyorsa, Türkiye'yi, AKP'nin azınlığına, bir takım çevrelerin senaryosuna mahkum etmeye kimsenin hakkı yoktur. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Her türlü elverişsiz şartlara rağmen aziz milletimizin iradesi tezahür etmiştir. Türk milleti vahşice dayanan aldatma mekanizmalarına rağmen hür iradesini sandıkta göstermiştir. Türkiye'de yeni bir siyasi tablo belirmiştir. 7 Haziran seçimlerinin ilk sonuç hiçbir partinin tek başına hükümet kuramamasıdır. AK Parti iktidarı için sonun başlangıcı görünmüştür.

Gerilim ve gerginliğe dayalı siyasi anlayış, ağır bir yenilgi almıştır. Demokrasiyi çarpıtmaya yönelik her türlü algı operasyonunu tutmayacağı belli olmuştur.

Demokrasiye aykırı ner kadar tutum varsa AKP tarafından kullanılmıştır. Yalan dedikodu hiçbir zaman bu kadar hakim olmamıştır. Türk milleti siyasete doğrudan müdahale eden, tarafsızlığını ihlal eden bir cumhurbaşkanı profiliyle ilk kez karşılamıştır.

Erdoğan, acı bir mağlubiyet almış, gayrıahlaki zihniyeti ayağına dolaşmıştır. Nitekim 10 Ağustos'taki oy oranın çok gerisine düşmüştür. 7 Haziran'ın başlıca kaybedeni Erdoğan anayasal sınırlarda kalmalıdır.  Erdoğan'ın devredışı kalması demokratik bir zorunluluktur. Ülkemizin toparlanması ve yüklerinden kurtulması acilen temin edilmelidir.  Türk milleti AKP'den tamamen kurtuluş sürecini başlatmış, gereğini yapmıştır. Sonuçları hayırlı olmasını diliyorum."

Editör: TE Bilişim