Akademi Müdürü ve rehber öğretmeni Enver Arslan seminerde yaptığı konuşmada; “DGS (Dikey Geçiş Sınavı), ÖSYM tarafından ilk defa 2000 yılında uygulanan, her yıl Temmuz ayında tekrarlanarak 26 Temmuz 2017’te 17. sı yapılacak olan ve Önlisans mezunlarının Lisans programlarına geçişlerini düzenleyen merkezi bir sınavdır. DGS Başvuruları  Mayıs ayında olup, 10 gün sürmektedir. DGS’ye başvurabilmenin tek koşulu bir MYO’ dan mezun olmuş ya da mezun olabilecek durumda olmaktır. Hangi Meslek Yüksekokulu ve Açıköğretim Önlisans programlarından hangi lisans programlarına geçiş yapılacağı ve bu programlara ayrılacak kontenjanlar YÖK tarafından saptanmakta ve DGS Kılavuzu ile yayınlanmaktadır. DGS ye giren her aday DGS başvuru kılavuzunda yer alan ve kendi Önlisansı ilişkilendirilmiş olan lisans programlarını  tercih etmek zorundadır. 29 Temmuz 2010 Tarihli YÖK Genel Kurulunda DGS kontenjanları belirlenme kriterleri değişmiş ve DGS  2010  kontenjanları bir önceki yıla göre %150 artırılmıştır. 2010 yılından buyana bu kontenjan oranını korunmuştur. Bu yüzden önlisans öğrencileri olarak bu yıl da daha şanslısınız.” Dedi. 

Enver Arslan, “KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler olarak çok daha şanslısınız. Meslek Yüksekokulunuzda imkanlarınız çok daha güzel. Kaynak yönünden zengin çok güzel bir kütüphaneniz var. Kitap okuma, kütüphanede araştırma yapma, ders çalışma ortamınız var. Laboratuvarlarınız çok gelişmiş. Sizlere düşen sadece duyarlı olmak, bu imkanları güzel değerlendirmek. DGS ile ilgili çıkmış sorular, çıkabilecek sorular, çözümlü sorular, anahtar bilgiler, İnternette de çeşitli sitelerde mevcut. Yediiklim Akademi olmak üzere birçok DGS kursuna katılma imkanınız da bulunmakta. Kaynağını, güvenilirliğini araştırdıktan sonra bunlardan da faydalanabilirsiniz. Önemli olan ben lisans okuyacağım, ben mühendis olacağım. Buna karar vermektir. Birkaç ay sıkı çalışma, kitap okuma, bol test çözme sayesinde, hayatınıza yön vereceksiniz. Meslek Yüksekokulunuzdan, öğrenebildiğimiz kadarı ile 60’ın üzerinde öğrenci arkadaşınız DGS ile Mühendislik Fakültelerine yerleşmiş. Siz de başarabilirsiniz. Ben şimdiden hepinize başarılar diliyorum. Bize DGS Bilgilendirme Semineri fırsatı verdikleri için başta MYO Müdürünüz Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı olmak üzere, tüm yöneticilere teşekkür ediyorum” dedi.

Seminere MYO Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ömür Turhal, Öğr. Gör. Cahit Soysal, MYO Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, Öğretim Elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Seminer sonunda yapılan kura çekiminde isimleri çıkan 3 öğrenci, Akademi tarafından yüzde elli indirimli kurs görme hakkı kazandı. MTO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ömür Turhal tarafından, Akademi Müdürü ve rehber öğretmeni Enver Arslan’a teşekkür belgesi verildi.

Editör: TE Bilişim