Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden açılan dava kapsamında yürütülen soruşturmada, cinayette rol oynayan Yasin Hayal’in cinayet öncesinde polis tarafından izlenerek hakkında rapor hazırlandığı ortaya çıktı.

Milliyet'ten Tolga Şardan’ın haberine göre, dava kapsamında tutuklanan, dönemin İstanbul Emniyet müdür yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’in ifadesi cinayete dair yeni ayrıntılar ortaya koydu.

Buna göre, Dink’in öldürülmesinde rol oynayan Hayal ve grubuna yönelik teknik takip ve tarassut (izleme) faaliyetleri gerçekleştirildi; Hayal’le bağlantıyı sağlayan ve o dönemde Trabzon İstihbarat Şube’sinde görev polis memuru Muhittin Zenit de, bu izleme faaliyetlerini raporlaştırdı. Ancak Zenit’in Hayal grubuyla ilgili olarak hazırlayıp teslim ettiği 24 ‘tarassut formlarını‘ daha sonra bilinmeyen bir şekilde kayboldu.
Dink davasının ‘hayali’ bilgisayarı

Diğer yandan davanın yeniden açılmasının ardından Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi’nde yazışmaların bulunduğu bir bilgisayar, Dink cinayetinden dokuz gün önce, yani 10 Ocak 2007 günü ‘arızalandığı‘ gerekçesiyle ‘arıza formu‘ düzenlenerek kullanım dışı bırakılmış. Ancak arızalı bilgisayar, 10 Ocak’ta kullanım dışına bırakılmasına karşın onarım için hemen Ankara’daki EGM İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na gönderilmemiş. Bilgisayar, 2 Şubat 2007 günü resmi yazıyla Ankara’ya yollanmış.

Buna karşın Ankara’daki daire başkanlığındaki incelemede böyle bir bilgisayarın teslim ve onarımına ait hiçbir kayıt bulunamamış.

Haberde, Dink cinayeti öncesinde resmi dinleme kararlarıyla elde edilen bilgiler, yapılan yazışmalar ve hazırlanan raporların hepsinin bu ‘hayali‘ bilgisayarda olduğu ve bilgisayarın kaybolmasıyla davaya ilişkin tüm delil ve bilgilerin yok olduğu belirtildi.