Diş duşunun fiyatı nedir?

Milliyet - Ağız ve diş hijyenini koruyabilmek için son yıllarda oldukça tercih edilen diş duşu ağız bakımı yaparken diş fırçasının ya da diş ipinin ulaşamadığı birçok noktaya kolayca erişiyor. Hava ve su içeren hareketli mekanizmasıyla dikkat çeken diş duşu dişlerin ulaşılması güç olan bölgelerine kolayca ulaşıyor. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, diş ve ağız temizliği konusunda fark yaratan diş duşu ile ilgili görüşlerini aktarıyor.
DİŞ ARALARI TEMİZLİĞİNDE ETKİN BİR YÖNTEM
Fırçanın ulaşamadığı noktaların temizliğinde kürdanın aksine, diş etlerine zarar vermeden üst düzey hijyene imkan veren ağız duşu, diş araları temizliğine farklı bir boyut kazandırıyor. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor; “Diş duşları, su ve hava birleşiminin tazyikli bir şekilde dişlere uygulanmasıyla üstün temizleme etkisini göstermektedir. Diş duşu cihazları, evde veya diş hekimi gözetiminde kullanılabilmektedir.

Diş duşlarının çıkarılabilen başlıkları kullanan kişiye özel hijyen sağlamaktadır. Diş duşu, suyun tazyikli etkisi sayesinde diş aralarında kalan yemek artıklarının hızla çıkarılmasına yardımcı olmaktadır. Kürdan gibi diş arası temizliğinde kullanılan aparatların aksine, diş etlerine zarar verme riski taşımayan diş duşu sayesinde ağız ve diş sağlığını eksiksiz bir biçimde korumak mümkün olmaktadır.

Diş ve diş etlerine uyguladığı tazyikli su ve hava akışı sayesinde eksiksiz bir ağız temizliğini mümkün kılan bu uygulama, hidromasaj etkisiyle de ağız içinde fark edilir bir rahatlama sağlamaktadır.”
AĞIZ İÇİ TEMİZLİĞİNDE DİŞ DUŞUNU AVANTAJLARI
Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, diş duşunun ağız içi temizliğinde avantajlarıyla öne çıkan bir uygulama olduğunu belirtiyor. Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerine şu sözlerle yer veriyor; “Diş duşu, bir diğer adıyla ağız duşu; yan etkisiz bir uygulama olması, her yaşta uygulanabilmesi, uygulamanın yaklaşık diş fırçalama süresi kadar kısa zaman alması, implant veya köprü ilişme tedavisi gören kişilerin etkili diş bakımına olan ihtiyaçlarını eksiksiz karşılaması gibi nedenlerle avantajlı bir uygulamadır.”