Diyarbakır'da trafik kazası ihbarına giden trafik polislerine pusu kuruldu. Uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutulan 2 polis memuru ağır şekilde yaralandı. Ağır yaralanan polis memurlarından Tansu Aydın kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde şehit düştü.

POLİSE HAİN PUSU

Edinilen bilgilere göre olay, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın vurulduğu Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde meydana geldi. İddialara göre, 155'i arayan bir kişi, Şehitlik caddesinde bir trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, olay yerine ekip istedi.

ARAÇLARINDAN İNEN POLİSLERE ÇAPRAZ ATEŞ

Bir süre sonra ihbar yapılan bölgeye bir trafik polisi ekibi gönderildi. Ancak ihbar edildiği gibi bir kazanın olmadığını gören polisler, çevredeki esnaflara kaza olup olmadığını sormak için araçlarından indi. Bu sırada polisler, çapraz ateşe alındı. Olayda bir polis memuru başından, bir polis memuru da ayak ve göğsünden yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İki polisin de sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.

ŞEHİR MERKEZİNDE ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Öte yandan, olay nedeniyle bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda zırhlı polis aracı ve polisin katıldığı operasyona iki helikopter de havadan destek verdi. Saldırgan iki kişinin Ben-u Sen mahallesine kaçtığına ilişkin ihbar alan polis, bu mahalleye de operasyon düzenledi. Ancak henüz saldırganlar yakalanamadı.
Operasyon ve olay yerindeki incelemeler sürüyor.

DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yenişehir ilçesi Şehitlik bölgesinde polise yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.
Açıklamada, “Şehitlik Caddesi 29 Sokak’ta belediye çöp arabasının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekibe saat 14.43 sıralarında ara sokaktan çıkan ve ilk belirlemelere göre siyah tişörtlü 20-25 yaş grubunda bulunan maskeli iki terörist tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlenmiştir. Silahlı saldırı neticesinde ekipte bulunan polis memurları Tansu Aydın kafasından ve Ali Karahan ayak ve kasık bölgesinden yaralanmıştır. Hastaneye kaldırılan yaralı polis memurlarından Tansu Aydın şehit olmuştur. Diğer yaralı personelimizin tedavisine devam edilmektedir. Saldırganların yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyonlar sürmektedir” denildi.