Yenişehir’de ise deflerle yürüyüp, slogan atan gruba polis müdahale etti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in Sur ile Cizre ilçelerinde devam eden sokağa çıkma yasaklarını protesto için yaptıkları “gürültü eylemi” çağrısı, Diyarbakır’ın bazı bölgelerinde terör eylemine dönüştü. Bugün havanın kararması ve gürültü eylemlerinin başlaması ile birlikte kentin merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi’nde bir araya gelen yüzleri maskeli ve eli silahlı bir grup terörist, yolu trafiğe kapattı. Geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapan teröristler, çift yönlü caddenin gidiş ve geliş istikametlerinde durdurdukları biri belediyeye ait iki şehiriçi toplu taşıma aracını molotofkokteylleri atarak ateşe verdi. Teröristler, yaklaşık 200 metre ileride ise durdurdukları iki kamyoneti yaktı. Olay yerlerine bir süre sonra zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Teröristler, polis ekiplerine de el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

İlçenin Gürsel, Göçmenler ve Fatih caddelerinde de bazı gruplar yol kapatarak, slogan attı. Olay yerine gelen polis, gruplara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Kentin merkez Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi ve Sanat Sokağı’nda ise bir grup, sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla deflerle yürüyüş yaptı. Slogan da atan gruba olay yerine gelen polis ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup da polise taşlarla karşılık verdi. Bir süre devam eden olaylar grubun dağılması ile sona ererken, 3 kişi gözaltına alındı.
Kayapınar ilçesi Yenihal Kavşağı’nda ise yüzleri maskeli bir grup, yol kapatarak slogan attı. Polis, burada da grubu biber gazı ve tazyikli su ile dağıttı.

Kentin başta Sento Caddesi olmak üzere birçok bölgesinde olaylar sürüyor. 

MEHMET PİŞKİN-BURAK EMEK-EMRAH KIZIL