Diyarbakır'da Bağlar ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğüne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinin bulunduğu ek bina yakınlarında sabah 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun bulunduğu bölgede gerçekleştirilen saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstlendiği bildirildi.

2'si polis 8 kişi şehit oldu
Başbakan Yıldırım, saldırıya ilişkin, "Sabah 08.00 civarında Diyarbakır'da bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Çevik Kuvvet'in konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine giden, okuluna giden, çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var.  2 polisimiz var, bir teknisyen olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirilmiştir. Hastanede tedavileri süren 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu olmuştur, 7'si hala tedavi altındadır." açıklamasında bulundu.

Bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldı
Saldırıda bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldığı tespit edildi. Patlamanın şiddetiyle olay yerinde çukur oluşurken, çevredeki çok sayıda bina ve iş yeri hasar gördü.

Patlamada yaralananların kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri sürüyor.

Erdoğan patlamayla ilgili bilgi aldı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın patlama haberinin ardından sabah saatlerinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla aradığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, Erdoğan'ın olayla ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldığı kaydedildi.