Mardin'in Kızıltepe İlçesi’ndeki PKK’lı teröristlerin polis servis midibüsüne bombalı saldırısında çok sayıda kişi yaralandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mardin'deki hain saldırıda 1 polis ve 2 sivilin hayatını kaybettiğini,5'i polis 15 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Olay saat 18.35’te sıralarında ilçenin Aşiti Mahallesi’nde polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ Caddesi üzerinde meydana geldi. Devlet Hastanesi girişine 50 metre uzaklıkta polis zırhlı servis midibüsü geçerken, teröristler hastane yakınına park ettikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ortalık savaş alanına döndü. Savrulan midibüsteki polisler ve çevredeki sivillerden çok sayıda kişi yaralanırken, bölgeye ambulanslarla polis ekibi sevk edildi.

YARALILAR HASTANELERE TAŞINDI

Yaralılar, Kızıltepe ve Mardin’deki hastanelere götürülürken, olayda 2 sivilin öldüğü belirtildi, ancak bu resmi makamlarca doğrulanmadı.

Yaklaşık 50 kadar yaralıdan durumları hafif olanlar ayakta tedavi görürken, içlerinde durumları ağır olan 6 polis ve 13 sivilin hastanede tedavisi sürüyor.

BÜYÜK HASAR VAR

Patlamanın olduğu yerde büyük hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü.

Patlamanın olduğu yerde büyük çukur açıldığı dikkati çekerken, bölge güvenlik kordonu altına alınarak inceleme başlatıldı.

Bu arada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

İKİ KENTTEKİ SALDIRILARDAN SONRA BAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ: 1'İ POLİS 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur’daki iki saldırıdan gelen acı haberlerdeki kayıpları Meclis Genel Kurulu’nda açıkladı. Bölgeden aldığı ilk bilgileri açıklayan Arslan, “Mardin Mızıltepe’de bir polisimiz şehit, 5 polisimiz yaralı. 2 sivil vatandaşımıız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Sur’da 4 sivil hayatını kaybetmiş, 5 polis memurumuz hafif yaralı. Her iki olayda da bomba yüklü araç saldırısının olduğu... Olaylarla ilgili kolluk kuvvetlerimizin ve yargı görevlilerimizin çalışmaları devam ediyor” dedi. 

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Ongözlü Köprüsü yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sur'daki hain saldırıya ilişkin "Sur’da 4 sivil hayatını kaybetmiş, 5 polis memurumuz hafif yaralı" açıklamasında bulundu.

Diyarbakır'da tarihi Sur ilçesinde akşam saatlerinde polis servis aracının geçişi sırasında bomba patlatıldı. Patlamadan sonra çevrede yangın çıktı. Olay yerine 30'dan fazla ambulans gönderildi.

Olay, 19.20 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır'ın Sur ilçesi Bağıvar Mahallesi'nde yaşanan patlamanın polis servis aracı geçerken yaşandığı belirtildi.   Edinilen bilgiye göre, Bağıvar Mahallesi 10 Gözlü Köprü mevkiinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne ait Çevik Kuvvet Müdürlüğü servis aracının geçişi sırasında büyük bir patlamameydana geldi.

6'SI POLİS 10 YARALI

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki polis servis aracına PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 6'sı polis 10 kişi yaralandı.

Alınan ilk bilgilere göre, eski Mardin yolu On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvete ait servis aracının geçişi esnasında PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda yaralanan 6 güvenlik görevlisi ile 4 sivil 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı. 
Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. (AA)

TÜM EKİPLER OLAY YERİNE GÖNDERİLDİ

112 telsizlerinden yapılan anonsta, uygun tüm ekiplerin olay yerine gitmesi istendi.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI: 4 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ, 5 POLİS HAFİF YARALI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur’daki iki saldırıdan gelen acı haberlerdeki kayıpları Meclis Genel Kurulu’nda açıkladı. Bölgeden aldığı ilk bilgileri açıklayan Arslan, “Mardin Mızıltepe’de bir polisimiz şehit, 5 polisimiz yaralı. 2 sivil vatandaşımıız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı.

Sur’da 4 sivil hayatını kaybetmiş, 5 polis memurumuz hafif yaralı. Her iki olayda da bomba yüklü araç saldırısının olduğu... Olaylarla ilgili kolluk kuvvetlerimizin ve yargı görevlilerimizin çalışmaları devam ediyor” dedi.