Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da aralarında bulunduğu yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Bazı illerde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı.

HAKKARİ’DE 7 KÖY VE 17 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari’de belirli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle bazı köy ve mezra yolları yeniden ulaşıma kapandı. Bir süre önce yapılan çalışma sonucunda açılan onlarca köy yolunun etkili olan kar yağışı ve fırtına sonucu ulaşıma kapandığı belirtildi. Hakkari Valiliği, kapanan 7 köy ve 17 mezra yolunun açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekibinin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü açıkladı.

ERZURUM BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ

 Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar kalınlığının yaklaşık 40 santimetre olduğu kent, beyaz gelinliğini giydi.  Erzurum'da etkili olan kar yağışı sonrası cadde ve sokaklar karla kaplandı. Kar kalınlığı yer yer 40 santimetreye kadar ulaşırken, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kent merkezinde oluşan kartpostallık görüntülerde vatandaşlar yaptıkları kardan adamlarla bol bol fotoğraf çekilerek karın tadını çıkardı. Ayrıca bir grup vatandaş da kardan Camii yaparak eserlerini sergiledi. Öte yandan karla mücadele timleri yoğun mesai harcayarak kapanan yollarda kar temizliğine devam etti. Erzurum'a karın yakıştığını ifade eden vatandaşlar, "Erzurum kış memleketi. Yoğun kar yağışı sonrası 40 santimetre kar tuttu. Üşüyoruz ama biz soğuğa alışığız. Beyaz gelinliğini giyen Erzurum'a kar çok yakışıyor" dedi.

TUNCELİ’DE 115 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle kent genelinde 115 köy yolu ulaşıma kapandı. Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden edinilen bilgiye göre özellikle ilçelerde etkili olan kar yağışının ardından Mazgirt İlçesi’nde 31, Pülümür’de 26, Ovacık’ta 20, Nazımiye’de 15, merkezde 10, Hozat’ta 7, Pertek’te de 6 olmak üzere toplam 115 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapanan köy yollarında karla mücadele çalışması yürütüyor.

DOĞU ANADOLU'DA KAR ESARETİ

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da aralarında bulunduğu yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Bölgede dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar ve tipi, hayatı adeta felç etti. Tipinin sürgüne dönüştüğü Erzurum - Erzincan Karayolu'nun Tercan - Aşkale arasındaki yol, dün gece saatlerinde ulaşıma kapandı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da aralarında bulunduğu yüzlerce araç yolda 2 saat mahsur kaldı.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum - Bayburt Karayolu Kop mevkii ve Erzurum - Bingöl Karayolu Çirişli mevkii de bir süre ulaşıma kapandı. Bölgede bine yakın köy yolu da ulaşıma kapanırken il özel idaresi ve kırsal kalkınma ekipleri kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının Cuma akşamına kadar etkili olacağını bildirerek, buzlanma, don ve rüzgar nedeniyle yaşanabilecek soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

ARDAHAN'DA KARA KIŞ

Van’da etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Dün akşam saatlerinde kentte başlayan fırtına sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle 990 mahalle yolu ulaşıma kapanırken, okullar tatil ise edildi. Cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması başlatan Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri; Bahçesaray’da 66, Başkale’de 130, Çaldıran’da 29, Çatak’ta 105, Edremit’te 27, Erciş’te 140, Gevaş’ta 49, Gürpınar’da 170, İpekyolu’nda 62, Muradiye’de 30, Özalp’ta 77, Saray’da 30 ve Tuşba ilçesinde ise 75 olmak üzere toplam 990 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söylediler.

Kar kalınlığının merkezde 30, yüksek kesimlerde ise 143 santimetreye ulaştığını belirten Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, bugün için yağış beklemediklerini, ancak pazartesi ve salı günü yoğun kar yağışı beklediklerini dile getirdiler. Van Ferit Melen Havalimanı yetkilileri ise, öğleye kadar olan uçak seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. 

VARTO’DA OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ

 Muş'un Varto ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Varto Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, merkez ve köylerde devam eden kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

VAN'DA KAR TATİLİ

Van'da kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü 'nden yapılan açıklamada, "Merkez Edremit,İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde tüm okullar bugün yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edilmiştir. Diğer ilçelerde ise kaymakamlıklarca karar verilecektir" denildi.