Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Karabulak Jandarma Karakolu'na teröristler taciz ateşi açtı.

Alınan bilgiye göre, Doğubayazıt ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki karakola terör örgütü PKK üyelerince taciz ateşi açıldı.

Askerlerin anında karşılık vermesiyle kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Doğubayazıt ilçesindeki Karabulak Jandarma Karakolu'na 2 Ağustos'ta yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında iki güvenlik görevlisi şehit olmuş, 31 asker yaralanmıştı.

Hakkari'de polis lojmanlarına saldırı

Hakkari'de polis lojmanlarına el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Alınan bilgiye göre, Bulak Mahallesi Konak Caddesi üzerindeki polis lojmanlarına gelen yüzü maskeli grup, el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenledi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Yeni Mahalle'de yola barikat kurarak polise taş ve molotofkokteyli ile saldıran gruba ise polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle göstericilerin ara sokaklara kaçtığı kentte gerginlik devam ediyor.

Bitlis'te kaza

Bitlis'te, terör örgütü mensuplarınca polis kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlere müdahale için giden zırhlı polis aracının otomobille çarpışarak takla atması sonucu ise 2'si polis 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Bitlis-Tatvan Karayolu'nun Rahva mevkisindeki TOKİ konutlarının bulunduğu alandaki polis kontrol noktasına, teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polislerin saldırıya anında karşılık vermesinin ardından teröristler olay yerinden kaçtı.

Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü üyelerine müdahale için olay yerine giden zırhlı araç, TOKİ mevkisinde, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 13 AK 277 plakalı otomobille çarpıştıktan sonra takla attı. 

Kazada, 2'si polis 3 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Saldırının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Tunceli'de taciz ateşi

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli merkezde yapımına devam edilen Sütlüce Jandarma Karakol Komutanlığı inşaat üs bölgesine, bir grup bölücüterör örgütü mensubu tarafındantaciz ateşi açıldığı belirtildi.

Açılan ateşe güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği ifade edilen açıklamada, saldırı sonucunda herhangi bir zayiat meydana gelmediği kaydedildi.

Sigara yüklü araç yağmalandı

Öte yandan, Tunceli'de yol kesen teröristlerin, durdurdukları sigara yüklü aracı yağmaladığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, özel bir şirkete aracın, Tunceli-Hozat karayolunun Çiçekli Köyü Kurutlu Mahallesi mevkisinde bölücüterör örgütü mensuplarınca durdurulduğu belirtildi.

Teröristlerin araçtaki piyasa değeri 11 bin lira tutarındaki sigaraları yağmaladığı kaydedildi.

Şırnak'ta ses bombası patladı: 2 yaralı

Şırnak'ta askeri aracın geçişi sırasında patlatılan ses bombası nedeniyle 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahallesi Cizre Caddesi'ndeki su kanalına gizlenen zaman ayarlı ses bombası, askeri aracın geçişi sırasında patladı.

Patlamanın şiddetiyle çevredeki işyerleri ile Geylani Camisi'nin camları kırılırken, etrafa saçılan cam kırıklarının isabet ettiği 2 vatandaş ise hafif yaralandı.

Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Polise saldırının faili yakalandı

Mardin'in Midyat ilçesinde terör örgütü mensuplarınca bir polisin şehit, bir polisin ağır yaralandığı saldırının faillerinden S.K. tutuklandı.

Midyat'ta 8 Ağustos'ta bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın şehit olduğu, Cumhur Özsoy'un ise yaralandığı saldırının faillerinden S.K. yaralı olarak Ömerli ilçesinde yakalandı.

Tedavisinin ardından S.K ilçede çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Kızıltepe'de izinsiz gösteri 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları bahane ederek izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba müdahale edildi.

Aralarında HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli'ninide olduğu bir grup, Mehmet Sincar Parkı önünde bir araya geldi.

Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polisler, "yürüyüşün izinsiz ve kanuna aykırı olduğu" yönünde anons yaparak, kalabalığın dağılmasını istedi. 

Uyarılara rağmen dağılmayan guruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından grup polise taş atarak ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda yer yer müdahale devam ediyor.

Bingöl'de 2 terörist yakalandı

Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü kırsalında eylem hazırlığındaki bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada biri yaralı iki terörist yakalandı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, saat 23.00 sıralarında merkez Elmalı köyü kırsalında bir grup PKK mensubu ile sıcak temas sağlandığı bildirildi. Açıklamada, güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada biri yaralı iki terör örgütü mensubunun sağ olarak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Çatışmanın yaşandığı saatlerde başka bir grup bölücü terör örgütü mensubunun, Ilıcalar Jandarma Karakolu'na roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine grubun bölgeden uzaklaştığı ifade edildi.

Sağ olarak yakalanan teröristlerin sorgularının ve bölgedeki geniş çaplı operasyonun devam ettiği kaydedildi.
Editör: TE Bilişim