Şırnak merkez ve Beytüşşebap ilçelerinde, PKK’lı teröristler 3 noktaya eş zamanlı saldırdı. Cizre ilçesinde Kobra tipi zırhlı araç yapılan saldırıda 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Bingöl-Elazığ karayolunu kesen PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Diyarbakır’ın Bismil ve Sur ilçelerinde de çatışmalar yaşanırken, polis, vatandaşlara pencere ve balkonlara çıkmamaları yönünde anons yaptı. 


Diyarbakır’ın Sur, Bağlar ve Bismil, Şırnak merkez ve Cizre ile Bingöl-Elazığ karayolunda, havanın kararması ile birlikte ortaya çıkan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma başladı. Teröristler Şırnak merkezde Uludere Yol Kontrol Noktası, emniyet lojmanları ve askeri lojmanlarına roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saat 21.00'de gerçekleşen saldırıya, anında karşılık verildi. Bunun üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

CİZRE’DE ZIRHLI ARACA SALDIRI
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre ilçesinde ise olaylar devam ederken, 21.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından, Kobra tipi zırhlı araca roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda, 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırılan güvenlik görevlileri tedavi altına alındı.

YOL KESEN PKK’LILAR ASKERLE ÇATIŞTI
Bingöl-Elazığ karayolu Kurudere köyü mevkiinde ise bir grup PKK’lı terörist, yol keserek, vatandaşları araçlarından indirdi. Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, bölgeyi kuşatma altına aldı. Bingöl merkeze yaklaşık 10 kilometre mesafede gerçekleşen eylem nedeniyle karayolu ulaşıma kesildi. Bingöl Cumhuriyet Caddesi çıkışı, üniversite kavşağı ve şehir merkezlerinde konuşlandırılan güvenlik güçleri, bölgeye giriş ve çıkışları engellerken, Kurudere bölgesindeki sivillerin zarar görmemesi için operasyon başlatıldı. Bölgeden zaman zaman çatışma sesleri yükseliyor.

TERÖRİSTLER İLÇE MERKEZİNE SIZMAYA ÇALIŞTI
Diyarbakır’ın Bismil ilçesi çıkışında ise, ilçe merkezine sızmaya çalışan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma, daha sonra ilçe merkezine sıçradı. Polis, zırhlı araçlardan anons yaparak, vatandaşları can güvenliği için sokak, pencere ve balkonlara çıkmamaları yönünde uyardı. İlçede, çatışmalar yer yer sürüyor.
Bugün sabah saatlerinde hendek kazan gruplara yönelik operasyon düzenlenen Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde ise, bir grup terörist tarafından polise el yapımı bombalar ile saldırıda bulunuldu. Saldırının ardından ilçeye bir kez daha operasyon başlatıldı. Operasyonun sürdüğü bölgeden zaman zaman silah ve patlama sesleri yükseliyor.