Gümüşhane’de bugün saat 06.24 sıralarında Malatya’dan Rize’ye yolcu taşıdığı öğrenilen özel bir firmaya ait 02 AG 331 plakalı yolcu otobüsü, içindeki 21 yolcusuyla Gümüşhane şehirlerarası otogarından çıktıktan 850 metre sonra Özcan Mahallesi, tarihi Balyemez Konağı karşısında şoför Bayram Sarıgül’ün (40) kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.

Olay anında uyanık olan bir yolcunun direksiyona müdahalesiyle yol kenarındaki kaldırımlara ve dükkana çarparak durabilen otobüste bulunan yolcular büyük panik yaşadı.

Yolcuların yara almadan kurtulduğu kazada can veren otobüs şoförü Sarıgül, 112 Acil Servis ambulansıyla Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazanın ardından yolcular Gümüşhanespor Asbaşkanı ve otobüs firması işletmecisi Fazıl Ceylan’ın yardımlarıyla bölgeye gelen Gümüşhane firmalarına ait araçlarla Trabzon’a nakledildi.

Direksiyon başında kalp krizi geçirerek ölen sürücü Sarıgül’ün Adıyaman’ın Besni ilçesi doğumlu olduğu ve bugün de doğum günü olduğu öğrenildi.

Öte yandan kaza anı otobüsün çarparak durabildiği iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.