Futbolcu Aykut Demir'in önceki sabah özel bir hastanedeki doktor Latif Bayat'a yumruklu saldırı gerçekleştirmesi Trabzon Tabip Odası tarafından eleştirildi.

Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner, "Görevi başında darp edildiği söylenen arkadaşımızın durumu bizleri üzmüştür. Bu şiddeti uygulayanlar ve şiddet yasasını bir türlü çıkaramayan siyasiler bir kez daha düşünmelidir. Lütfen; el kaldırdığınız kişi sizin hayatınızı kurtaracak kişi olabilir" dedi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şiddetin her türlüsüne Trabzon Tabip Odası olarak karşıyız. Şiddet kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın insanları üzen toplumsal bir olaydır. Şiddet anlık olabileceği gibi, düşüncesini savunamayanların ve derdini anlatamayanların başvurduğu bir yol da olabilir. Dün duyduğumuz olay tamamen doğrulanmasa da; görevi başında darp edildiği söylenen arkadaşımızın durumu bizleri üzmüştür. Kendisine her türlü hukuki destek odamız tarafından sağlanacaktır.

Şimdi acil serviste çalışan arkadaşlarımız bir eli kapıda bir eli telefonda mı konuşacaktır hasta yakını ile. Hastaları hakkında açıklama yaparken neler hissedecektir? O arkadaşımızı nöbete yollayan yakınları "kendine dikkat et, çevrene de dikkat et mi diyecektir". O arkadaşımızı yetiştiren anne-baba "bir anlık öfke ile yavruma vurmuşlar, önemli değil mi" diyecektir.

Bu şiddeti uygulayanlar ve şiddet yasasını bir türlü çıkaramayan siyasiler bir kez daha düşünmelidir.

Lütfen; el kaldırdığınız kişi sizin hayatınızı kurtaracak kişi olabilir. Trabzon Tabip Odası olarak herkesi bir kez daha şiddet konusunda düşünmeye çağırıyoruz."