Pekşen, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Yeni anayasayla ilgili bir soru üzerine Pekşen, AKP'nin gündemiyle Türkiye'nin gündeminin örtüşmediğini savundu.

Sokaktaki vatandaşın gündeminde terör ve tencere olduğunu ifade eden Pekşen, "AKP, gündemi ülkenin temel sorunlarından taşıyıp, parlamentoki gündemle hapsetmeye çalışıyor. Bunlardan biri sürekli oyalama gündemi. Potansiyel gündem maddesi anayasa, dokunulmazlıklar, başkanlık sistemi. Temcit pilavı gibi 9 aydır bunları konuşuyoruz."dedi.

Pekşen, AKP'nin gündeminde anayasa değişikliği olacağını, bunu gündeme getireceğini düşünmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Anayasa gibi bir düzenlemeyi tanımadıkları açık. 14. Louis'den bu yana ilk kez bir AKP milletvekili, 'Anayasa, yasa, hükümet, yargı da biziz' deme cesareti gösterdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'na selam söylüyorum, Yargıtay Başsavcısı'na bir şey söylemeye gerek yok; kırmızı plakalı aracında otursun. Dokunulmazlıklara da mutlaka 'evet' diyeceğiz, hırsızlardan başlamak koşuluyla. İlk 3'ünden başlayalım."

Özkan Yalım da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı Uşak'ın sorunları olduğunu savundu. Yalım, yerel yönetimlerin, esnafı, halkı düşünmeden yanlışlar yaptığını öne sürdü.

Uşak'ta, Suriye asıllı 4 kişinin, geçen hafta uyuşturucu satarken yakalandığını ifade eden Yalım, bunun 4 kişiyle sınırlı olmadığını, Suriye asıllı daha fazla kişinin ildeki okul, kahvehane civarlarında perakende uyuşturucu madde sattıkları bilgisini aldığını iddia etti.

Emniyet Müdürü, okul müdürleri ve ailelerin dikkati olmalarını isteyen Yalım,"Çocuklarımıza dikkat edelim, onlara sahip çıkalım. Uyuşturucu ticareti yapan, çocuklarımızı zehirleyen zehir tüccarları Uşak'ta dolanıyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim