Kamu personellerinin her ayın 15’inde aldıkları memur maaşının tüm ayrıntılarının bulunduğu maaş bordrosunu artık internet üzerinden görüntüleyebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de Maliye Bakanlığı’na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü’ nün dijital platform üzerinde yer alan e-bordro sorgulama uygulamasını kullanarak, kamu personelleri maaş bordrolarının tüm ayrıntılarını kolay bir şekilde öğrenebilmeleri sağlanabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir online hizmet uygulaması olarak öne çıkıyor.

Maliye Bakanlığı’nın online hizmet uygulaması sayesinde kamu personellerinin pek çok alanda gereksinim duydukları maaş bordrolarını tüm ayrıntıları ile birlikte dijital platform üzerinden son derece pratik bir şekilde öğrenilebilmesi sağlanabiliyor. Özellikle de kamu personellerinin çok daha pratik şekilde maaş bordrolarını öğrenebildikleri e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden farklı ve geçmiş dönemlere ait olan maaş bordrolarını öğrenebilme imkanı sunuluyor. Kamu personelleri artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden en güncel aya ait olan güncel maaş bordrosunu tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebilme fırsatını yakalıyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında son derece yoğun şekilde kullanılıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün e-bordro uygulamasına ebordro.muhasebat.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Kamu personellerinin dijital platform üzerinde yer alan ebordro.muhasebat.gov.tr adresindeki e-bordro sorgulama uygulama üzerinde kesinlikle bazı memuriyet ve kimlik bilgilerini girmeleri gerekiyor. E-Bordro sorgulama uygulaması üzerinde kamu personelleri ‘T.C. kimlik numarası’, ‘memuriyet sicil numarası’, ‘emekli sicil numarası’, ‘yıl’, ‘ay’ ve ‘istihdam tipi bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor.

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama uygulaması üzerinde yer alan bu bilgi girişi kısmında bulunan yıl ve ay bölümünde en güncel ay için seçim yapılabildiği gibi geçmiş döneme ait olan maaş bordrolarını görüntüleyebilecek seçimlerinde yapılabilmesi mümkündür. Bu sebep ile de günümüzde kamu personelleri tarafından e-bordro sorgulama uygulaması yoğun olarak kullanılıyor. Kamu personellerinin başta bankacılık işlemleri olmak üzere yaşamın pek çok alanında gereksinim duyabildikleri maaş bordrosu artık Maliye Bakanlığı’nın dijital hizmeti e-bordro sorgulama uygulama ekranından kolay bir şekilde görüntülenebiliyor. 
Editör: TE Bilişim