Türkiye’nin Kasım ayında ekonomi sayfalarında en çok bankacılık ve finans haberlerinin yer aldığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınladığı “Ekonomi Gündemi” haber araştırmasına göre, özellikle dolar kurunda yaşanan yükseliş döviz, altın ve faiz haberlerinin öne çıkmasına yol açarken, bankacılık ve finans sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basına 20 bini aşkın haber yansıdığı tespit edildi. Dolarda ki yükselişe karşı faizde artış yapmasıyla gündemde olan Merkez Bankası hakkında ise yazılı basında 3 binden fazla haber çıktığı görüldü. Ekonomi gündeminde öne çıkan bir diğer konu turizm olurken, teşvik haberleri sektörde hareketlilik yarattı. Turizm sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basında 18 binin üzerinde haber çıktığı tespit edildi. Rusya tarafından konulan ithalat yasaklarının kalkması ile gündemde olan ihracat hakkında da yazılı basında 12 binden fazla haber çıkarken, ithalat ile alakalı ise 5 bine yakın haber yayınlandığı belirlendi.

Interpress’in, üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile derginin ekonomi sayfalarını kapsayan haber incelemesine göre, Kasım ayında ÖTV’de yapılan artış haberleri başta olmak üzere binek, hafif ticari ve ağır vasıta segmentleri dahil otomotiv sektörü hakkında yazılı basında 9 binin üzerinde haber çıktığı belirlendi. Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden olan inşaat ile ilgili geçtiğimiz ay yazılı basına 8 bine yakın haber yansırken, bir diğer önemli sektör tekstil hakkında da yazılı basında 3 bini aşkın haber yer aldığı saptandı. Son dönemde öne çıkan enerji sektörü hakkında ise yazılı basına 3 bine yakın haber yansıdığı tespit edildi. Geçen ay açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili yazılı basında 3 binden fazla haber yer alırken, işsizlik rakamları da ekonomi sayfalarında 3 binin üzerinde haberle gündeme geldi.

Kasım ayının ekonomi gündeminde öne çıkan diğer konu başlıkları ise, emekliye promosyon, asgari ücret, zorunlu bireysel emeklilik, kıdem tazminatı, konut satışı, TFF yayın ihalesi, sanayi üretimi ve cari açık olarak belirlendi.