Hollandalı üniversite öğrencisi 29 yaşındaki Wiebe Wakker, mezuniyet projesi için elektrikli otomobil ile dünya turuna çıktı.

Bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Enerji Teknolojileri Topluğu öğrencileriyle Trabzon’da bir araya gelen Wakker, 222 gün önce Hollanda’dan elektrikli otomobiliyle yola çıktığını ve İran’a gitmek üzere Trabzon’a uğradığını söyledi. 5 ay sonra Avusturalya’da sonlandıracağı dünya turu ile bir amacının da farklı ülkelerde yeni insanlar tanımak olduğunu belirten Wiebe Wakker, “Amacım yüksek lisansımı tamamlamak hem de sürdürülebilir hayatta yaşamı gözlemleyerek nagivasyon sayesinde elektrikli bir araçla dünyanın gezilebileceğini göstermek. Daha sonra bunları belgesel olarak yayınlayacağım” dedi.

Amsterdam Of The Arts Üniversitesi yüksek lisans son sınıf öğrencisi olan Wiebe Wakker, sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığı KTÜ Enerji Teknolojileri Topluğu öğrencileri ile de iyi bir arkadaşlık kurduğunu ve gördüğü sıcak ilgi karşısında memnun kaldığını dile getirdi.