SGK online hizmetleri vatandaşa her alanda oldukça önemli avantajlar sunuyor. Özellikle de dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet ağı ile sigorta mükellefleri emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerini son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Dijital teknolojinin kurumsal alanda da oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanmasına neden oluyor. İnternet üzerinde yer alan online kamu hizmetleri arasında en geniş hizmet ağını oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile son derece pratik bir şekilde sigorta sorgulamaları ve emeklilik işlemleri gerçekleştirilebiliyor.



Dijital platformda bulunan emekli maaşı hesaplama uygulaması vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de vatandaşın son derece pratik bir şekilde sigorta bilgilerine göre emeklilik dönemlerinde alacakları emekli maaşı bilgisini alabildikleri bu online SGK uygulaması son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılan dijital sigorta hizmetlerinin başında geliyor. Sigorta mükellefleri artık internete bağlanabildiği her yerden 7 gün 24 saat işlemlerini yapabiliyor. Sigorta mükellefleri emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alacağı bilgisine son derece pratik ve kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplaması uygulamasından ulaşabiliyor.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini kullanarak emekli maaşlarını hesaplayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel SSK emekli maaşı hesaplaması ve güncel sigorta bilgilerine göre emekli maaşı hesaplama işlemi yapılabiliyor. Böylelikle son derece pratik bir şekilde emeklilik döneminde ne kadar emekli maaşı alınacağı güncel sigorta bilgileri ve SGK emeklilik şartlarına göre öğrenilebiliyor.

 

Bakım çalışması gerçekleştirilmesi dolayısı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması yerine emekli vatandaşlar internetteki tüm kamu kurum ve online hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan e-devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde emekli maaşı sorgulaması işlemlerinin yapılabilmesi için tüm diğer e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi giriş işlemlerinde vatandaşlar en yaygın olarak kullanılan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ başta olmak üzere diğer ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

 

E-Devlet sistemindeki bu önemli güvenlik işlemlerini gerçekleştiren emekliler, emekli maaşlarının tüm ayrıntılarına, en güncel hali ile SGK hizmetlerini kullanarak ulaşabiliyor. Bu kapsamda e-Devlet sistemine giriş yapan emekli vatandaşlar güncel emekli aylık bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabilmek için emekli maaşı sorgulama işlemlerini e-hizmetler kategorisinde listeli durumda bulunan kamu kurumları içerisinde ‘S’ harfindeki Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarını açmaları gerekiyor.
Editör: TE Bilişim