Akademik olarak ele alındığında, duygu ve düşüncelerin ses veya ritim yoluyla karşı tarafa iletilmesi denilebilir. Genel anlamda oldukça sığ bir tanım olduğunun farkına varmış olmalısınız. Müziğin tanımını herkes kendi duygu ve düşünce dünyasına göre farklı şekillerde yapabilir, sosyolojik anlamda müzik bambaşka bir şeyken politik olarak ele alındığında ortaya farklı bir tanım çıkabilir ve işin garibi bütün tanımlar doğrudur. Çünkü müziğin ne olduğundan çok ne hissettirdiği önemlidir.

Nasıl ortaya çıktığı konusunda ise kesin bir bilgi olmadığından kendinizce çeşitli senaryolar üretebilirsiniz. İnsanlık tarihinin en başından bu yana hayatımızda olduğu kesin. Belkide ortaya çıkan ilk müzik aleti vurmalı bir çalgıdır. Malum ilk çağlardan bahsediyorsak çok fazla bir alternatif o zamanlar için olmamalı, beklide nefesli bir çalgıdır. Günümüzde modern dünyanın dışında yaşamayı tercih eden ve geçmişe daha yakın özellikler sergileyen yerli Kızılderili kabilelerine baktığımız zaman vurmalı ve üflemeli çalgılar dikkat çekiyor. Gelenek ve göreneklerine bağlılığıyla dikkat çeken bu kabileler, teorimi güçlendiriyor. Niçin ortaya çıkmış olduğu konusunda ise belki haberleşme veya dikkat çekmek için ihtiyaç hissedilmiş olabilir diyebiliriz. O zamanın insanları belki bu ortaya çıkardıkları şeye genel anlamda ileride müzik denileceğini bilemeden hayata veda etmiş olmalılar. Her şey gibi müziğin de bir ihtiyaç sonucu ortaya çıktığı aşikâr.

Geçmiş konusunda farklı yorumlar yapılabilir ancak günümüzde müziğe ulaşma ve müziği tüketme yöntemimiz insanlık olarak aynı. İnternet çağını yaşadığımız şu günlerde arama motorlarından herhangi birine ‘’’’ yazdığınız zaman ortaya çıkan sonuçlardan dilediğinizi seçerek müziğe ulaşabiliyorsunuz. Evet, ortaya gerçekten birbirinden farklı onlarca web site çıkıyor bu platformlardan hangisi güncel ve maksimum kalitede mp3 hizmeti veriyor olabilir?

Sınırsız Müzik, Ücretsiz İndirme!

Şimdi bahsedeceğimiz web sitesi sınırsız ve en yeni müziklere ulaşmanızı sağlıyor. Siteye giriş yaptığınız zaman ana sayfada karşınıza çıkan haftalık hit müzikler, hit müzikler, tavsiye edilen müzikler, son eklenenler başlığı altında listelenen mp3lere bakarak bunu anlayabilirsiniz. Aradığınız ve dinlerken ücretsiz olarak indirmek istediğiniz müziğe mp3indir5 üzerinden farklı şekillerle ulaşabilirsiniz. Sanatçı isminin baş harfini simgeleyen alfabe harflerinden birine tıklayarak, Google özel arama veya site içi müzik arama çubuğunu kullanarak ya da ‘’müzik türleri’’ başlığı altından bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. işleminiz bu adımları izlediğiniz ve indirme butonuna tıkladığınız takdirde ücretsiz olarak başlayacaktır. ‘’youtube Hit’’ bölümüne giriş yaparak sürekli güncellenen ve değişen, Youtube üzerinden izleyerek dinlenebilen en yeni müziklere ulaşabilirsiniz. Platformun blog bölümünün de müzik kelimelerle farklı başlıklar altında ifade ediliyor.

Radyoda veya başka yerde dinlemiş olduğunuz ve sürekli dilinize dolanan aklınızdan çıkaramadığınız müziği buraya gelerek kısa süre içinde bulmanız ve hatta ücretsiz olarak indirmeniz mümkün! Daha ne bekliyorsunuz?