Epilepsi hastalığının tedavisi nedir?

Epilepsi hastalığı nedir? Bunun tedavisi var mıdır? Epilepsi hastalığının belirtileri nelerdir? Türkiye'de kaç kişi epilepsi hastası. Çocuklarda epilepsi belirtileri. Epilepsi hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenler ve merak edilenler haberimizde. 
Epilepsi hastalığı nedir, tedavisi var mıdır. Epilepsi hastalığının belirtileri nelerdir. Türkiye'de kaç kişi epilepsi hastası. Çocuklarda epilepsi belirtileri. Epilepsi hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenler ve merak edilenler haberimizde.
SAMSUN’da çocuk nöroloji uzmanı Dr. Hülya İnce nüfusun yüzde 1’inin epilepsi olduğunu söyleyerek, "Türkiye’de yaklaşık 720 bin kişide epilepsi mevcuttur. Çocukluk ve ergenlik çağında nöbet geçirilmesi yaygın bir durumdur" dedi.   

Samsun'da özel bir hastanenin Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr.Hülya İnce, epilepsinin beyinden kaynaklanan ve tekrar eden bir hastalık olduğunu belirterek, "Sinir hücrelerinin normal işleyişini bozan ani ve aşırı bir elektrik deşarjı kişinin davranışlarında, bilincinde değişiklik meydana getirebilir" dedi. 

Epilepsinin bir nöbet hastalığı olduğunu, psikiyatrik bir durum olmadığını söyleyen Uzm. Dr. İnce, "Genel nüfusun yüzde 1’nin epilepsi olduğu tahmin edilmektedir. Bu tahmine göre, Türkiye’de yaklaşık 720 bin kişide epilepsi mevcuttur. Çocukluk ve ergenlik çağında nöbet geçirilmesi yaygın bir durumdur. Bu yaşta sık oluşmasının nedeni bazı çocukların nöbet eşiğinin düşük olmasıdır. Nöbet eşiği, beynin nöbet geçirdiği seviyedir ve genellikle beyin olgunlaştıkça nöbet eşiği de yükselir.  Epilepsi 1’den fazla nöbet geçirilmesi sonucu oluşur" diye konuştu.  Oturan bebeğin arka arkaya defalarca öne doğru katlanması veya başını öne düşürmesinin, yatan bir bebeğin her iki koluyla arka arkaya kavrama hareketi yapmasının bebeklerde epilepsi nöbetinin en önemli belirtileri olduğunu ifade eden Dr.Hülya İnce, hastalığın nedenlerinin başladığı yaşa göre değiştiğini söyledi. Dr. İnce, "Epilepsi hastalığında yüzde 25-40 hastada tespit edilebilen nedenleri, genetik, doğumda yaşanan sorunlar, gelişimsel bozukluklar, beyin travmaları, enfeksiyon, beyin tümörüdür. Bir çocuğun ortada bilinen bir neden yokken nöbet geçirme riski yüzde 1-2 iken, anne babadan birinde epilepsi olması halinde bu oran yaklaşık yüzde 6’dır. Tekrarlayan nöbetler epilepsinin kötüleşmesine neden olmaktadır" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim