Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Şöleni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye ne zaman şaha kalktıysa, ne zaman atılıma geçtiyse, ne zaman zincirlerinden, prangalarından kurtulma gayreti içine girdiyse kirli bazı oyunların tedavüle konduğunu söyledi.

Bütün bu saldırıların, kirli, kanlı hesapların tek hedefinin, Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, kendi ayakları üzerinde durmasını engellemek olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte bugün yine terör üzerinden, eli kanlı terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği hedef alınıyor. Cinayet şebekeleri, paralel ihanet şebekesiyle el ele vererek ülkemizi 2023 hedeflerinden, büyük ve güçlü Türkiye idealinden koparmak istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"İşte 'Paralel Devlet Yapılanması' dediler ve sızdılar. Ne dedik? 'İnlerine gireceğiz' dedik. Girdik mi? Girdik. Şimdi kaçıyorlar mı? Kaçıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar er veya geç bunun hesabını verecekler" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Onlar bu millete ihanet ettiler. Onlar bu ümmete ihanet ettiler. Parçaladılar, böldüler. Anneyi evladıyla ayırdılar, kocayı karısından ayırdılar, karıyı kocasından ayırdılar. Bütün akrabayı birbirine düşman ettiler. Şimdi de hesabını verecekler" dedi.

"Kandan, gözyaşından, evlat acısından başka hiçbir şey vermediler"

Erdoğan, 1984 yılından bugüne 31 yılda bütün kanlı saldırılarına, bütün şiddet eylemlerine, tüm tahriklerine rağmen terör örgütü ve uzantılarının hiçbir şey elde edemediklerini, hiçbir sonuç alamadıklarını belirtti.

"Benim Doğu'daki, Güneydoğu'daki kardeşlerime kandan, gözyaşından, yoksulluktan, evlat acısından başka hiçbir şey vermediler, veremediler" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Evet bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte biz buyuz. Biz bunun için varız. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bizim bundan başka bayrağımız yok. Ama birilerinin malum paçavraları var. Bunlara karşı da dik duracağız. Analarının kucağından, baba ocağından koparıp aldıkları 16, 17, 18 yaşındaki gençleri kendi şahsi hırsları, kendi ikballeri, kendi kanlı iktidarları için korkakça, alçakça ön saflara sürdüler. Kadınları sürdüler ön saflara. Onları göz göre göre ölüme yolladılar. Asla kazanamayacakları terör eylemlerinde bölgenin gençlerini bir piyon gibi hem cinayet işlemeye hem de ölmeye yani intihara gönderdiler, göndermeye de devam ediyorlar."

Son saldırı ve eylemlere dikkati çeken Erdoğan, "Şu son saldırılar, şu son eylemler terör örgütünün nasıl bir maşa olduğunu, nasıl bir taşeron olduğunu Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların tetikçiliğini yaptığını şüpheye mahal bırakmadan ispat etmiştir. Ben tüm Kürt kardeşlerimin şu son saldırılara bakarak terör örgütünün asıl hedefinin taşeronluk ve tetikçilik olduğunu görmelerini, artık bölge halkının rahatsızlığını ve tepkisini daha gür sedayla ortaya koymalarını bekliyorum. Değerli kardeşlerim bunlara gereken cevabı 1 Kasım'da bu milletin evlatları olarak tek millet anlayışıyla vermenizi sizlerden özellikle rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Bizim tek millet anlayışımızın içerisinde ayrımcılık yok"

Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Gelin Etmeyin, Okula Gönderin" Projesi'nin Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen lansmanın kapanışında yaptığı konuşmada, birliktelik ruhu olduğu sürece kimsenin Türkiye'nin önünde duramayacağını kaydetti.

Proje kapsamında okula kazandırılan ve kendisine çiçek takdim eden Filiz adındaki genç kızın artık yepyeni hayalleri olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Filiz kızımız neredeyken şimdi hangi ideallerin peşinde koşuyor. İnşallah o idealine ulaşacaktır. Rabbim onu nasip etsin. İnşallah onun Kalp Cerrahı olmasını sağlar. İnşallah Rabbim onu da sağlar. 12 kardeşi var. Bu niye bize lazım biliyor musunuz? Her yerde söylüyorum. Bu milletin güçlü ailelere ihtiyacı var. Bunun için de her yerde tek millet diyorum. Bizim tek millet anlayışımızın içerisinde tek bayrak var, tek vatan var, tek devlet var. Bizim tek millet anlayışımızın içerisinde ayrımcılık yok. Bunda Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Abaza'sı, Gürcü'sü, Boşnak'ı var, hepsi var. Çünkü biz birbirimizi Yaradan'dan ötürü seviyoruz."

"Milletimizin evlatlarına hizmet etmek en büyük görevimiz"

TÜRGEV Hatice Hatun Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Biz, icazeti milletten alarak geldik. Dolayısıyla da milletimizin evlatlarına hizmet etmek, bizim en büyük görevimiz. Şimdi, şu güzelim eserden dolayı bu konuda her türlü spekülasyonları yapanlar -kimler olduğunu biliyorsunuz- bundan sonra da bunu yapacaklardır. Çünkü biliyorsunuz armudu yenen ağaç taşlanır. Bunların bugüne kadar bu tür eserleri olmamış zaten. Hep bunlar iftira atmışlar. 'İftira at, tutmazsa iz bırakır', hep bunu yapmışlar" ifadelerini kullandı.

"O milyarlarca dolar nereye sığıyor bilmiyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış sırasında oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili iddiaları da hatırlatarak, şunları söyledi:

"Şimdi enteresan bir şey var tabii, bu paralel rahat durmuyor; 'Ya oğlum da benim birikmiş olan milyarlarca dolarlarımı İtalya'ya kaçırdı ve oraya yerleşti'. Şimdi de o milyarlarca dolar nereye sığıyor bilmiyorum'. Tabii, herhalde bu paralel, kendileri bir yerlere sığdırmış ve oğlum burada, inşallah doktorasını bitirene kadar tabii ki İtalya'ya gidecek gelecek ve böylece inşallah doktora bittikten sonra da burada yine TÜRGEV'de sizlere hizmetkar olmaya devam edecek."