Erdoğan Aydın Doğan'ı dize getirdi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a mektubu, bugün ilk kez gün yüzüne çıktı.

Hürriyet yazarı, Ertuğrul özkök, Aydın Doğan'dan aldığı izinle o mektubu bugün köşesinden yayınladı.  

"MEKTUP HEPİMİZİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ"
Özkök, mektubu yayınlamadan evvel Aydın doğan'a, 'Ya siz yayınlayın ya da izin verin ben yazayım' dediğini açıkladığı yazısında, mektubun içeriğini 'hepimizin, benim, sizin çocuklarınızın, torunlarınızın geleceği ile ilgili' diyerek yorumladı.

"ÇOK İYİ BİR NİYET MEKTUBU"
Özkök, mektup için, ayrıca, "Siyaset ve medya, birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki alan. Demokrasinin yürümesi için birbiri ile Siyamlı ikizler gibi ortak kaderi paylaşıyorlar. Ama aynı zamanda bir Habil'le Kabil ilişkisi de olabiliyor... Herkes bir kere daha düşünmeli... Demirel'in son mektubu, bu ülkenin bütün siyasileri ve medyası için çok iyi bir "niyet mektubu" da olabilir..." dedi.

DOĞAN'IN AĞZINDAN DEMİREL
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, sabaha karşı vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i anlatmıştı.

CNNTÜRK'te Saynur Tezel'in sunduğu 'Günlük' programına telefonla bağlanan Doğan, şunları söylemişti:

Evvela milletimizin başı sağ olsun. Süleyman Demirel, Anadolu’nun bir köyünden çıkmış cumhuriyetle barışık, mütedeyyin, toplumun tümüyle anlaşabilen, hem köylü hem şehirli değerli bir devlet ve siyaset adamıydı.

"SON 50 YILA DAMGA VURDU"
Türkiye'ye son 50 yıla damgasını vurmuş çok önemli bir kıymetti. Bunu kaybettik. Nur içinde yatsın. 80 ihtilali sonrası yasaklı olduğu dönemde Ankara'ya sık sık giderdim. Her gidişimde kendisini muhakkak ziyaret ederdim.

Bir defasında bana 'Ne yapıyor seninkiler' dedi. Kim benimkiler efendim dedim. 'Yahu, Bedri Koraman ile Örsan Öymen'den bahsediyorum' dedi. Ben de 'İyiler ne yapsınlar' dedim. 'Hayır hiç iyi değiller' dedi. 'Neden iyi değiller efendim' dedim. 'Çünkü' dedi, 'Arıyorlar Demirel'i, biri varsın çizsin' dedi. 'Şimdi gitsinler General Kenan Evren'in burnunu çizsinler de göreyim' dedi. İkimiz de gülüştük. 'Çizemezler Kenan Evren'in burnunu' dedim.