6 Temmuz Pazartesi günü kabine Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaCumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak. Erdoğan, kabine üyeleri ile son kez yapacağı toplantının ardından üyeleri iftar yemeğinde ağırlayacak. 

GÜNDEM SURİYE VE SEÇİM 

SABAH'ın edindiği bilgilere göre Erdoğan, hükümetin devam eden politikaları ve çalışmalarının yanında özellikle Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeleri, son Milli Güvenlik Kurulu'nda ele alınan konuları, seçim sonuçlarını, kabine üyeleri ile değerlendirecek. Erdoğan, yeni döneme ilişkin süreçlerin nasıl yürütülmesi gerektiği ile ilgili hükümetin tecrübeli isimlerinin görüşlerini alacak, kendi değerlendirmelerini aktaracak. Toplantının sonunda yapılacak iftar yemeğinde Erdoğan'ın, siyasete ara ya da son verecek isimlere teşekkür edip, helallik isteyeceği öğrenildi. 

HELALLİK ALACAK 

Beştepe'deki Bakanlar Kurulu'nda tüm konuların değerlendirilmesinin ardından bir dönemin de sonu yaşanacak. 3 dönem kriterine takılan isimlerin yanındaBülent Arınç gibi siyasete son verecek isimlerle Erdoğan vedalaşacak. Bu isimlerin yaptıkları tüm çalışma ve hizmetlerden dolayı Erdoğan'ın teşekkür edeceği ve bir kez daha helallik isteyeceği öğrenildi. Yapılacak iftar yemeğinin bu açıdan duygusal bir atmosferde geçebileceği kaydedildi.