Trabzon’un Maçka ilçesinde ihbar ettiği PKK’lı teröristler tarafından çıkan çatışmada Şehir edilen Eren Bülbül, tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. 2002 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Eren Bülbül, lise öğrencisiydi. 4,5 yaşından beri Trabzonspor taraftarı olan şehit Bülbül’ün hayali bir gün Trabzonspor forması giymekti.

Eren en çok ‘’İyiki Varsın Eren’’ Denmesini istiyordu Rabbim ona bunu yaşattı ama Eren bunu göremedi. O küçücük bedeni ile hainlerin üstüne koşarcasına gitti ve şehadet şerbeti içti. Şimdi ise Eren Bülbül’ün ismi ülkenin her yerine verilmeye başladı.

Aksaray'ın Eskil i̇lçesi Büğet köyündeki okula yapılan kütüphaneye, Gaziantep Merkez Şehitkamil Belediyesince yaptırılan sosyal tesise, Eren Bülbül’de okuduğu okul Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, Giresun’un Bulancak ilçesindeki bir okula kurulan kütüphaneye, Maçka’da yeni yapılan bir camiye ve son olarakta İstanbul’un en işlek duraklarından bir tanesi olan Halıcıoğlu durağına Eren Bülbül’ün ismi verildi.

Bu haber İstanbul’da yaşayan Trabzonlularıda bir hayli mutlu edecek bugün durağın ismide resmi olarak değiştirildi ve Şehit Eren Bülbül adı verildi. Eren’in adını yaşatmak adına İETT genel müdürlüğüne ve özellikle Trabzon Federasyonu Spordan Sorumlu Başkanı Göksal Purtuloğlu’na Teşekkür Ederiz.

Göksal Purtuloğlu’nın yoğun çalışmaları ve talepleri doğrultusunda bu konuyu değerlendirmeye alan İETT genel müdürlüğü durağın adını değiştirme kararı aldı ve durağın ismi bundan sonra ŞEHİT EREN BÜLBÜL durağı oldu

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu