Esenler'de polis ekiplerine silahla ateş açan gruptan 1 kişi vurularak hayatını kaybetti, 4 kişi gözaltına alındı.  

Alınan bilgiye göre, Tuna Mahallesi'nde, üzerlerinde bomba düzeneği, molotofkokteyli ve havai fişek bulunan yüzleri maskeli bir grup, polis ekiplerine silahla ateş açtı. 

Ekiplerin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada 1 saldırgan öldürüldü. Saldırganlardan 4'ü yakalanarak gözaltına alındı. 

Polisin bölgede aldığı güvenlik önlemleri sürüyor. 

Ölen teröristin kimliği belli oldu

Öte yandan izinsiz gösteri yapan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin polis ekiplerine silahla ateş açması sonucu çıkan çatışmada ölen teröristin kimliği belirlendi.  

Tuna Mahallesi Mahmutbey Caddesi'nde toplanan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, izinsiz gösteri yaptı. Yüzleri maskeli gruptakiler, o sırada rutin denetimde bulunan "Yunus" ekiplerine silahlı saldırıda bulundu. Motosikletli ekiplerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. 

Çatışma sürerken bölgeye Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de sevk edildi.

Çatışmada, 17 yaşındaki F.E ölü ele geçirildi. Gruptan 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde  4 maske, 10 molotofkokteyli, bir kutu havai fişek, bir havai fişek rampası ve patlayıcı madde ele geçirildi. Patlayıcı madde, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirildi. 

Gözaltına alınan 4 kişi, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Emniyette terör suçundan kaydı olduğu belirlenen F.E'nin cesedi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.