Yapılan araştırmalar evlenen kişilerin bekârlara oranla en az 2,5 ila 6 kg arasında kilo aldıklarını ortaya çıkardı. Interpress’in medyada yapmış olduğu incelemeye göre evlilik, kilo konusunda erkekler üzerinde daha etkili olurken her 3 erkekten 2'sinin evlendikten sonra kilo aldığı tespit edildi. Kadınların ise özellikle doğum sırasında ve sonrasında aldıkları kiloları vermekte zorlandıkları görüldü. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 2 milyardan fazla erişkin bireyin normal kilonun üzerinde olduğu tahmin edilirken bunların 3’te 2’sinin fazla kilolu, 3’te 1’inin ise obez olduğu belirlendi. Ayrıca medyaya obezite ile ilgili 90 bine yakın haber yansıdığı tespit edildi.

Evliliğin ilk 2 yılına dikkat …

 

Uluslararası araştırmalar yeni evli çiftlerin özellikle evliliklerinin ilk iki yılında kilo alma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını gösterirken bunun altında yatan sebepler arasında ise mutlu bir hayat, düzenli yaşam, evli çiftelere gelen misafirler ve verilen yemek davetlerin etkili olduğu anlaşıldı. Uzmanlara göre, evlenen kişilerin kilo almaya eğilimli olmasının nedenleri arasında ilk sırayı beslenme düzeni alırken, evlenen kişilerin, yalnız yaşadıkları zaman dilimine veya öğrencilik hayatlarına nazaran daha düzenli beslenme ve eşleri ile uzayan akşam yemekleri ile gece atıştırmalarının kilo almaya neden olduğu tespit edildi.

Evlendikten sonra dış görünüşe verilen önem azalıyor …

 

Düzenli hayatla beraber düzenli yemek yemeye başlamak, eşlerin mutlu etmek adına kalorisi yüksek marifetli sofralar sunması, hareketin azalması, evde misafir ağırlamak, yeni çiftlere yapılan ailemize hoş geldin davetleri, sonsuz ikramlıklar, evde ekran karşısında yemekten sonra yenilen meyve çerez ve abur cuburlar, cinsel düzen, mutluluk hormonunun artmasının yanı sıra kilo almada diğer önemli bir konunun ise psikolojik olduğu saptandı. Buna göre evlenmeden önce karşı cinse çekici görünmeye çalışan eşlerin, evlendikten sonra bu durumu daha az önemsemeye başladığı ve sonuçta beraberce kilo aldıkları anlaşıldı.