KOSGEB 50 bin TL hibe başvurusu yapmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Girişimcilik sertifikası sahibi olan ve yazdığı iş planına göre değerlendirilen vatandaşların faydalanabildiği  KOSGEB 50 bin TL hibe başvurusu için sistem biraz daha kolaylaşacak. Önce sertifika sahibi olup, ardından iş yeri açma şartını kaldıran KOSGEB, yeni düzenleme ile bu koşulları biraz daha hafifletecek

YENİ DÜZENLEMEYLE BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yeni sistemin getirdiği değişiklikler nelerdir;

1.Firma kurmadan ÖNCE KOSGEB'e başvurmanız, kurula girmeniz, onay almanız gerekiyor

2.Onay aldıktan sonra en geç 90 gün içinde firmanızı kurmanız gerekmekte.

3.Firma kuruluşu olmadan KOSGEB'e başvurduğunuz için alışveriş yapmamış olacaksınız. Bu nedenle elinizde fatura olmayacak. Yani kurula PROFORMA Fatura ile girmeniz gerekmekte.

4.Yeni sistemle birlikte iş planında da bir takım değişiklikler nedeniyle bazı bölümler kısaltıldı. 

İŞLETMEYİ KURMADAN DA BAŞVURULABİLECEK

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, Girişimcilik Destek Programında yeni düzenleme yapıldığını belirterek, "1 Şubat'ta başlayan yeni süreçle birlikte daha önceden KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartını yürürlükten kaldırdık. Yeni süreçte girişimcilerin iş yerlerini açmadan KOSGEB'e müracaat edebilecekleri şekilde kurguladığımız uygulama başladı." dedi.

Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Girişimcilik Destek Programı"nı değerlendirdi. Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını hedeflediklerini belirten Biçer, bu çerçevede girişimcilerin iş kurma konusunda bilgi sahibi olmaları, bu süreçte rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla söz konusu program kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini söyledi.     

Biçer, Girişimcilik Destek Programında yeni düzenleme yapıldığına dikkati çekerek, "1 Şubat'ta başlayan yeni süreçle birlikte daha önceden KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartını yürürlükten kaldırdık. Yeni süreçte, girişimcilerin iş yerlerini açmadan KOSGEB'e müracaat edebilecekleri şekilde kurguladığımız uygulama başladı." diye konuştu.