FIFA 16’nın en iyileri açıklandı işte o en iyiler.

FIFA 16 Demo versiyonu Xbox One, Playstation 4, PC, Xbox 360 ve PlayStation 3 konsollarında 8-10 Eylül tarihleri arasında satışa sunulacak. Oyunun 24 Eylül’de çıkacak tam versiyonu raflardaki yerini almadan önce yeni özellikleri, grafikleri ve takımları FIFA 16 Demo’da inceleyebilirsiniz. Oyun PC, Xbox One ve Playstation 4’te tamamen Türkçe metinlerle ve Türkiye Süper Ligi’nin 18 lisanslı takımıyla oynanabilecek. İşte oyundan notlar... Bakalım tam sürüm çıkmadan önce görücüye çıkacak olan FIFA 16 demo versiyonu oyun tutkunlarından tam not alabilecek mi!
SEÇENEKLER
■ Santra Hemen sahaya çıkıp bir maç yapın. PC, Xbox One veya PS4’te, FIFA 16 Demo’ya ilk olarak El Clasico’yla başlayacaksınız: Real Madrid C.F. evinde FC Barcelona’yı ağırlıyor.
■ FIFA Ultimate Team DRAFT İşte yepyeni bir oyun modu: FUT Draft. Dikkatli tercihler yaparak hayalinizdeki kadroyu oluşturun ve sahaya çıkıp mücadele edin.
■ FIFA Antrenör FIFA 16’da herkes daha yüksek bir düzeyde mücadele
edebilecek. Santra veya FUT Draft oynarken yararlı taktikler için yeni bir antrenman sistemi olan FIFA Antrenör’ü kullanın.
■ Yeni beceri maçları Maçlar yüklenirken 6 yeni beceri oyununu deneme şansına sahip olacaksınız. Bu sayede oyun yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.
■ Bundesliga yayın sunumu PC, Xbox One ve PS4’te, Borussia Mönchengladbach’ın Borussia Park’ta Borussia Dortmund’u konuk ettiği maçın özgün maç yayını ve göz dolduran grafiklerini görebilirsiniz.
EN İYİ TAKIMLAR
Kulüpler Kadın milli takımları Demoda üst düzey 10 kulüp takımı ve 2 kadın milli futbol takımı bulunuyor. Bunlardan biri son Dünya Şampiyonu ABD Kadın Milli Takımı.
■ FC Barcelona
■ Borussia Dortmund
■ Borussia Mönchengladbach
■ Chelsea FC
■ Inter Milan
■ Manchester City
■ Paris Saint-Germain
■ Real Madrid C.F.
■ River Plate
■ Seattle Sounders
KADIN MİLLİ TAKIMLARI
■ Almanya
■ ABD
Yerli ‘Voidrunner’ Kickstarter’da!
Uçuş ve refleks oyunu olan yüzde 100 yerli yapım Voidrunner, umut vaat eden projeleri seçen bağış, yatırım ve destek toplama platformu Kickstarter’da yerini aldı. Ocakta Steam Greenlight’ta 4 gün içinde yeşil ışık alarak hepimizi gururlandıran Voidrunner’ın şimdi önünde Kickstarter var! Kickstarter platformu ile 35 gün boyunca bütçesini tamamlamaya çalışacak oyun ile ilgili son sinematik fragman da yayınlandı. Oyunun hikâyesi ve oynanışı ile ilgili daha fazla bilgi alabileceğimiz fragman sinema filmi tadında çekilmiş Kickstarter’ın Voidrunner’ı kabul etmesinin akabinde, Unreal Tournament ve Deus Ex’in bestecileri Alexander Brandon ve Michiel Van Den Bos’un da oyunun multiplayer modu müzikleri için çalışacağı açıklandı. İkili 2000 yılından beri ilk defa birlikte çalışacak. Oyunun senaryo kısmının müziklerini ise Out There ve Stanley Parable’dan tanıyabileceğimiz Siddhartha Barnhoorn üstleniyor. Ödül aşamalarını geçtiği takdirde MOBA ve açık dünya özelliklerini de aktif hale getirecek olan Voidrunner, desteklerinizi bekliyor!
Lanet bir dünyada yalnız bir kahraman: Mad Max
Filmi izleyenlerden tam not alan Mad Max şimdi de oyun piyasasına giriyor. Post-apokaliptik dünyanın getirdiği deliliği geride bırakıp huzur bulmaya çalışan eksantrik bir kahraman... Mad Max olmayı kim istemez! Yaşamak için savaşmak zorundasın! Çorak topraklarda, sadece otomobillerle hayata tutunulabilen bu dünyada canlı kalmak için haydut çeteleriyle mücadele etmeliyiz. “Third-person” oynanan ve “openworld” (istediğin yeri gez toz) aksiyon dolu bir oyun. Oyuncular tehlikeli görevleri tamamlarken en iyi aracı oluşturmak için erzak toplayacak ve bir miktar RPG türünden de tadacak. Grafikleri ve vaat ettikleriyle iştah kabartan Mad Max’e 31 Ağustosta kavuşacağız!
Mega Man Legacy Collection satışta
İlk oyunu 1987’de evlerimize giren Capcom’un ikonlaşmış karakteri Mega Man, orijinal 6 oyunun da bulunduğu süper bir koleksiyon ile tekrar kapımızı çalıyor! Görsel kalitesi geliştirilen bu oyunlar hâlâ 8-bit stilinde ve bizi eski günlere götürüyor. Sadece altı oyundan oluşmayan bu pakette yeni deneyimler yaşamak isteyenler için de iki yeni “mod” var. Museum Mode Yüksek kaliteli görsellerin ve orijinal konsept çalışmalarının bulunduğu bu mod, fanlar için kaçırılmaması gereken bir arşiv içeriği sunuyor. Mega Man ve oyun tarihine güzel bir bakış! Challenge Mode Klasikleşmiş 6 oyunun zorluk seviyesinde istediğimiz değişimleri yapabileceğiz. Yeni oynayanlar için çabuk ısınma sağlarken eski toprak platform severleri zorlayacak eğlenceli bir mod.
Yepyeni bir korku oyunu: SOMA
Atlantik Okyanusu’nun dalgaları altındaki bir yerleşimde bilimkurgu öğeleri barındıran bir korku oyununa hazır mısınız? Etrafınızdaki saldırgan dünya, size varoluşunuzu sorgulatabilir, dikkatli olun! Karakterimizin telsiz bağlantısı kopmuş, yiyecek bir lokma ekmeği yok ve etraftaki makineler insan olduklarını düşünmeye başlamış. “PATHOS-2” adlı sualtı tesisinde kapana sıkışmış karakterimizin zor kararlar alması gerekiyor. Kilitli kapıların ardındaki gizli dökümanları bularak bu kaosun ardında ne var, açığa çıkarın. FrictionalGames’in daha önceki korku oyunu Amnesia’da olduğu gibi karşımıza çıkan yaratıklara saldıramıyoruz. Kullanabildiğimiz tek silah aklımız. Tuzak kurun, saklanın ya da son çare tabana kuvvet!
HAFTANIN OLAYI
Twitch’e zorlu rakip: Youtube Gaming
1 milyar üyesiyle dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube’un yeni hizmeti Youtube Gaming geçtiğimiz salı günü faaliyete başladı. Canlı yayın sitesi Twitch’e rakip olacak Youtube, oyunseverlere doyurucu seçenekler sunacak. Servis, yeni oyun kütüphanesi ve “Let’s play” sekmeleriyle renkli bir yayın fırsatı sunuyor. Bunun yanında arama algoritması da oyunlara özel olacak. Oyun içi canlı yayınlarınız için yeni bir hesap açmanıza da gerek kalmayacak. Youtube’un bu hamleyle oyun içi canlı yayın servisi Twitch’in piyasadaki tekelini kırması bekleniyor. Geçen sene satışa çıkarılan Twitch’i Amazon’a kaptıran Google, Youtube silahını devreye sokmuş ve geçtiğimiz aylarda oyun canlı yayın servisi hazırlıklarına başladığını duyurmuştu.
HAFTANIN İPUCU
Skyrim’in sinsi katili nasıl olunur?
“ForswornBriarhearts” adlı yaratıkları Skyrim dünyasına aşina olanlar bilir. Bu düşmanların zayıf noktaları “Briarheart” olmaları! Normal kalbi, “briar” kalp ile değiştirilmiş olan bu yaratıklar aslında yarı ölüler. Eğer “sneak” özelliğiniz yeterince gelişmiş ise fark edilmeden yanlarına yaklaşabiliyorsunuz. Pickpocket (yankesicilik) özelliğinizi kullanarak göğüs kafeslerinden “briar” kalplerini sökerek öldürebiliyorsunuz! Vahşice ama bir o kadar da havalı.