Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde fındık sezonunun başlamasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğudaki vatandaşlar Karadeniz’in yolunu tutuyor.

Çoğunlukla Batman, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Siirt ve Diyarbakır gibi illerden Karadeniz'e giden fındık işçileri, kısa süreli de olsa iş imkanı buluyor. İlk kafileler yola çıkarken, birçok aile de yola çıkmak için hazırlıklara başladı.

Üç senedir fındık işçilerine çavuşluk yaptığını belirten Seydo Karakuş, “19 kişilik bir fındık işçisi grubuyla bugün inşallah Ordu’ya yola çıkacağız. Kalacağımız gün kadar buradan aldığımız malzemelerle yemeklerimizi kendimiz yapıyoruz. Orada iki odalı 55 metrekarelik dairelerde 15-20 kişi kalıyoruz. Çalışma saatleri 07.00 ile 18.00 arasıdır. Fındıklarda 35-40 gün civarı kalacağız" dedi.

"YOL GÜVENLİĞİ İSTİYORUZ"

Son günlerde artan terör saldırıları ve yol kesme olaylarından dolayı endişe duyduklarını söyleyen Karakuş, "Geçen yıllarda gidiş gelişlerimizde bir sıkıntı yoktu. Ama bu sene yollarda biraz sıkıntı olma endişesini yaşıyoruz. Özellikle yaşanan olaylar nedeniyle işçi taşıyan minibüslere saldırılar oluyor. Onun için biraz endişeliyiz. Batman merkez ve ilçelerinden yaklaşık 150 minibüsle fındık işçileri çalışmaya gidecekler. Yetkililerin yolculuk esnasında işçilerin herhangi bir sıkıntı ve saldırıyla karşılaşmaması için gerekli güvenlik önlemlerini almalarını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim