Firmalar satışlarını cep telefonlarından en iyi şekilde takip edecek.

Akıllı telefonlar üzerinden kullanılan program sayesinde firmaların iş yükü azalırken alternatif programlara göre ise maliyetleri oldukça düşüyor.

Çeşitli alanlar için program geliştirdiklerini kaydeden şirket sorumlusu Ahmet Özrenk, AA muhabirine, şirketlerini Dumlupınar Üniversitesi Teknokent bünyesinde kurduklarını söyledi.

Hazırladıkları projelerin mobil teknolojiler üzerine kurulduğunu, ilk olarak da borç-alacak üzerine programlar hazırladıklarını belirten Özrenk, "Bu konuda hazırladığımız ilk programımız internet üzerinden ücretsiz olarak sunduk ve uygulama yaklaşık 50 bin kullanıcıya ulaştı" dedi.

Daha sonra projelerini geliştirerek "saha satışı" üzerine proje hazırladıklarını dile getiren Özrenk, şöyle konuştu:

"Bireysel ve kurumsal şirketlerin sahadaki tüm faaliyetlerini izleyebilecekleri bir proje hazırladık. Biz bu projeye 2011 yılında yaklaşık 10 kullanıcısı olan bir şirketle başladık. Şu anda da yaklaşık 20-25 kullanıcısı olan firmalara uygulama yapmaktayız. Yaptığımız uygulamayı GSM operatörlerinin lider kuruluşlarından birine de uygulama yaptık. Uygulama sayesinde firmalar tüm ziyaret süreçlerini, saat-dakika bazında takip edebilmekte ve analizlerini yapabilmekte. Bu sayede şirket yöneticileri tüm süreçleri verimli bir şekilde izleyebilir hale geldi. Projemiz, araçta fatura kesmekten başlıyor tahsilat süreçleri ve bunların web üzerine entegrasyonu ile devam eden bir süreci içermektedir. Kütahya’da faaliyet sürdürmekle birlikte tüm Türkiye’ye erişebilmekteyiz. Proje sayesinde benzer bir uygulamayı Fransa'da da uyguladık."

Özrenk, uygulamanın herhangi bir server veya altyapıya gerek duyulmadan tamamen bulut teknolojisi ile çalıştığını anlattı.