Karadeniz’de hava muhalefeti nedeniyle balıkçılık yapan tekneler denize açılamadı. Bu nedenlel önceki gün 5 liradan satılan hamsinin kilosu ise bugün 15 liradan satılmaya başlandı.

Giresun Belediyesi Balık Pazarı'nda balıkçılık yapan Savaş Güdük, hava muhalefetinin balıkçıları olumsuz etkilediğini ve bu nedenle fiyatların yükseldiğini söyledi. Balıkçı Güdük “Dün akşam etkili olan fırtına nedeniyle tekneler limandan ayrılamadı. Sabahın erken saatlerinde fırtınanın etkisini kaybetmeye başlamasıyla bazı tekneler şansını denedi az miktarda hamsi avı yapıldı. Kasası dün 50 lira olan hamsiyi bugün kasasını 150 liradan aldık. Vatandaşa yansıması ise dün kilosu 5 lira olan hamsiyi bugün 15 liradan satmak zorunda kaldık” dedi.

“Denetimler yetersiz”

Balık avlanamaması nedeniyle fiyatların yükselişe geçtiğini belirten Balıkçı Çağlayan Saka ise fırtınadan dolayı teknelerinin Giresun Limanı'nda beklediğini söyledi. Balık sezonunu da değerlendiren Saka “Sezona çok iyi başladığımızı söyleyemeyiz. Büyük balıkçı tekneleri ne getirirse biz onu satıyoruz. Deniz hoyratça bir avlanma nedeniyle kurudu diyebiliriz. Denetimler yetersiz. Denetleyenler de biz tezgah balıkçılarını denetliyor. Oysaki denetlenmesi gereken denizdeki teknelerdir. Denizde balık tutulup getirildikten sonra biz satsak ne olur satmasak ne olur. Bunun satışı değil avlanılması yasaklanmalı ve denetlenmelidir. Biz geçen seneki balık bolluğunu arıyoruz. İlk başta trolle avlanma mutlaka yasaklanmalıdır. Biz bunu yasaklamayarak kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz” ifadelerini kullandı.