24 Ankara temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "kaşıkla verip kepçeyle alan olmadık" diyerek asgari ücreti daha iyi yapma gayretlerinin olduğunu açıkladı. Müezzinoğlu, "Yapabileceğimizin en iyisini yapacağız.Aralık sonunda hayırlı bir karar verilir" dedi. 
EMEKLİYE PROMOSYON
Müezzinoğlu emeklililere promosyonla ilgili olarak "Bu ay içinde açıklanır" diye konuştu. 

İŞSİZLİK MAAŞINDA SON DURUM

Bakan Müezzinoğlu işsizlik maaşıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Koşullar müsaade ederse artış yapacağız" dedi.

KESİN RAKAM OCAK'TA NETLEŞECEK

Asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı da artacak. Halen en yüksek bin 317 lira olan maaş, bin 621 liraya kadar çıkabilecek. Kesin rakam 1 Ocak’ta ortaya çıkacak.

Yeni asgari ücretle ilgili görüşmeler, 6 Aralık'ta başlayacak. Yıl sonuna kadar devam edecek pazarlıklar sonunda, 2017 yılında geçerli olacak asgari ücret ortaya çıkacak.

İŞTE EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK TEKLİFLER

Türk-İş, halen net bin 300 lira olan asgari ücretin bin 600 liraya çıkarılması teklifiyle masaya gelmeye hazırlanıyor. İşveren kesiminin teklifi ise bin 350 lira olacak. Hükümetin de masada bin 400 liralık teklifle olması bekleniyor.

Yeni asgari ücret, işsizlik maaşına da etki edecek. Şu anda en düşük işsizlik maaşı, 658 lira olarak uygulanıyor. Yani brüt asgari ücretin yüzde 40'ı kadar oluyor. En yüksek işsizlik maaşı ise brüt asgari ücretin yüzde 80'i kadar. Buna göre de 2016 yılı için en yüksek işsizlik maaşı bin 317 lira olarak uygulanıyor. Masadaki teklifler dikkate alındığında; Türk-İş'in teklifine göre en düşük işsizlik maaşı 810,8 liraya çıkıyor. En yüksek işsizlik maaşı da bu durumda bin 621 liraya yükseliyor. İşveren kesiminin teklifine göre ise en düşük maaş 684 lira olurken, en yükseği bin 368 lirayı buluyor. Bin 400 liralık teklifte ise en düşük işsizlik maaşı 709, en yüksek maaş ise bin 418 lira oluyor.