Survivor Hakan uçaktan iner inmez basın meydanda yer aldı, flaşların patlaması bitmeden Survivor Hakan Turabi açıklaması yaptı.

"Turabi ile yaşadığımız tartışmalarda benim haksız olduğum zamanlar da olmuştur.  Televizyon'da bizi izleyen gençlere örnek insanlar olabilmek için vedalaşırken Turabi'ye elimi uzattım ve aramızdaki rekabetin ve yarışın Survivor içerisinde olduğunu göstermek istedim. Turabi'ye finalde başarılar diliyorum çünkü Turabi survivor olmayı hak eden biri.
 
Turabi'ye finalde başarılar diliyorum çünkü Turabi survivor olmayı hak eden biri. Gördüğüm yanlışları söylememi tahrik olarak yorumladılar. Bazı arkadaşlar bana ön yargılı olduklarından bakışlarımı, sevincimi tahrik olarak yorumlamak istedi . Oyunlardakinin aksine adada sportif, sakin ve üretken bir Turabi gördüm. Ada hayatında huzursuzluk çıkaran bir kişi olmadığını gördüm. Bu yüzden Turabi ile konuşmaya karar vermiştim. Ama aradaki gerginlik ve rekabetin bitmesi oyunlara da yansır düşüncesiyle bu karardan vazgeçtim. Turabi ile adada bir kere konuşma fırsatım oldu ama Turabi ile barışmadık sadece tanıştık.
 
Doğukan ve Serenay ile başından beri bir gruptuk. Serenay elenirken önümüzde 2 seçenek vardı. Bende Serenay'ı hem kadın hem de bizden genç olduğu için korumak istedim.  Ama bu fikrimi Doğukan'la paylaşmam yanlıştı. Biz hiçbir zaman takım olamadık. Kimse kimsenin arkasında durmuyordu. Ben karşı takımdan biri ile tartışırken Merve sinsice benden değil onlardan taraf oldu. Benim bir duruşum var. Haksızlık karşısında hesabını sorarım, sessiz duramam. En büyük yaptığım manevra ilk hafta gönüllüler adasından, ünlüler adasına geçmek için çaba sarf etmem oldu. Eğer geçmeseydim. İlk hafta Duygu Çetinkaya'yı yollayan Turabi ile Hilmicem beni de harcarlardı.
Ben bu durumu sezdim ve bu hareketle kendi Survivor ömrümü uzatmış oldum. Pascal'la yaşadığım tartışmada sadece Serenay için değil o durumda kim olsaydı aynı tepkiyi verirdim. Kaldı ki kızı yaşındaki biri için o sözleri kullanıyor. Her ne kadar aramızda sıkıntı yaşasak da Merve bizden aldığı bayrağı taşıyor. Ünlüler takımının tek ismi tabi ki de onun kazanmasını istiyorum."