Formula-1 out FormuLAZ-53 in! Rekor kırdı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi, sıra dışı bir hız sporuna sahne oldu. Dikkaya köyünde önce bayramlaşan halk, daha sonra da 'Laz Ralli' adını verdikleri etkinlikte tahta arabalarla yarıştı.

Saatte 70 kilometre hıza ulaşan araçların bazıları takla attı, bazılarının da direksiyonu ve tekeri yerinden çıktı. Yarışlarda 3 kişi yaralandı.

‘Kaza yapmak yasaktır’

Çocuklar 250 metre, büyükler 500 metre ve gençler 1 kilometre yarıştı. Dik ve virajlı pistte 35 aracın rekabeti öncesi sürücülere, 'Kaza yapmak, birbirine çarpmak yasaktır' uyarısı yapıldı.



Seçilen hakemin kurusıkı tabancayla başlattığı yarışlarda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan Hayrettin Karaman'a ambulansta müdahale edildi.

Birinciye kupa ve saman balyası

Gün boyu süren yarışlarda dereceye girenlere ödül olarak kupa ve saman balyası verildi. Bu yıl düzenlenen etkinlikte, Laz Ralli Ağası da seçildi.



Ankara Barosu avukatlarından Mustafa Karaman, okul alanının düzenlenmesi için 10 bin lira bağışlayınca 'Ağa' ilan edildi. Yarış ağası Karaman, zeminden 3 metre yüksekte bir ağacın üzerine inşa edilen alandan yarışı izledi.

‘Çocukluk hayalim Mustang’

Bu yılki yarışlara Ford Mustang modelden esinlenen Laztang adlı tahta arabasıyla Şener Korkut damga vurdu. “Çocukluğumun hayali arabayı tahtadan yaptım. Çok güzel oldu” diyen Korkut, ‘Laztang’ ile fotoğraf çektirmek isteyenlerden 10'ar lira aldı.

Rize’nin Tunca beldesinde de ‘Formulaz’ adlı benzer bir yarış düzenleniyor.